Grzybowy gulasz z podrobów drobiowych

gulasz z podrobów z grzybami 2.jpg

Smaczna, tania potrawa.

2 godziny średni

Gotuje: AniaHosz Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 2

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 6 (podstawowa ilość: 6)

  • podroby drobiowe 1 kg
  • grzyby suszone 30 g
  • cebula 2 szt.
  • masło extra 30 g
  • mąka pszenna tortowa Lubella 2 łyżeczka
  • śmietanka kremowa 30% 150 ml
  • sól 1 łyżeczka
  • pieprz ziołowy 1 łyżeczka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Podroby umyć zalać wodą, posolić i gotować na małym ogniu. Grzyby suszone opłukać i dorzucić do potrawy - gotować około 45 minut. Cebule zrumienić na na maśle i dołożyć do potrawy. Gotować do miękkości. Na koniec podbić śmietaną z mąką i doprawić sola oraz pieprzem. Podawać z kaszą albo ziemniakami.

Ostatnio na forum

Najfajniejsze i najgłupsze nazwy knajp
MARYANN2638 | 2014-12-18 14:08:02

Ja widziałem kiedyś w jakiejś nadmorskiej miejscowości restaurację pod nazwą 'koń z kopytami...

Jak robicie rybę po grecku.
MARYANN2638 | 2014-12-18 14:01:49

No właśnie też chciałbym wiedzieć czy ktoś robił tą rybę po cygańsku? W pewnej...

Zestaw porcelany
MARYANN2638 | 2014-12-18 13:59:52

Bardzo dobry zestaw mi się bardzo podoba :) Amelia też moim zdaniem to bardzo dobry wybór...

Własna restauracja - moje początki :)
MARYANN2638 | 2014-12-18 13:55:31

Justynka ale pamiętaj też jedno kto nie ryzykuję nie pije szampana. Musisz zdać sobie też z...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników