{{ state.title }} {{ state.desc }}

Gulasz wegetariański

Gulasz wegetariański
do 3 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Nie tylko dla jaroszy

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Cukinie i bakłaża numyć pokroić w plastry.Plastry cukinii skropić sokiem z cytryny, a plastry bakłażana posolić, po 20 minutach opłukać i również skropić sokiem z cytryny. Pomidory sparzyć, obrać pokroić na ósemki, oczyścić z pestek i posiekać. Cebulę obrać i pokroić w talarki, czosnekobrać posiekać, papryki umyć oczyścić z gniazd nasiennych i pokroic w krążki. Cebulę i czosnek zeszklić na oliwie, dodać plastry cukinii, bakłażana i krążki papryki. Dusic 20 minut na średnim ogniu, po 15minutach dodać miąższ pomidorów i zioła, doprawic solą ipieprzem.Potrawe podawać z pieczywem.

Tagi / słowa kluczowe

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.