Gulasz wegetariański

Gulasz wegetariański

Nie tylko dla jaroszy

1 godzina 40 minut

Gotuje: 554477 Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 6 (podstawowa ilość: 6)

  • papryka zielona 2 szt.
  • cukinia 40 dag
  • pomidor 4 szt.
  • bakłażan 1 szt.
  • cebula 2 szt.
  • czosnek 2 szt.
  • bazylia 1 łyżka
  • tymianek 1 łyżka
  • oregano 1 łyżka
  • sok z cytryny 1 szt.
  • oliwa 6 łyżka
  • sól, pieprz 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Cukinie i bakłaża numyć pokroić w plastry.Plastry cukinii skropić sokiem z cytryny, a plastry bakłażana posolić, po 20 minutach opłukać i również skropić sokiem z cytryny. Pomidory sparzyć, obrać pokroić na ósemki, oczyścić z pestek i posiekać. Cebulę obrać i pokroić w talarki, czosnekobrać posiekać, papryki umyć oczyścić z gniazd nasiennych i pokroic w krążki. Cebulę i czosnek zeszklić na oliwie, dodać plastry cukinii, bakłażana i krążki papryki. Dusic 20 minut na średnim ogniu, po 15minutach dodać miąższ pomidorów i zioła, doprawic solą ipieprzem.Potrawe podawać z pieczywem.

Ostatnio na forum

Jak długo trzymacie choinke?
DrRhona1970 | 2014-10-19 15:29:57

ja rozbieram choinkę po kolędzie księdza, zazwyczaj jest to po 6 stycznia. Od wielu lat tak...

Powitanie
DrRhona1970 | 2014-10-19 15:28:28

Witam wszystkich, jestem nowa na forum, trafiłam tutaj przypadkiem błądząc w internecie. Mam...

Własna restauracja - moje początki :)
KarinaK | 2014-10-16 10:10:48

Od zawsze marzyłam, żeby prowadzić własną restaurację, a teraz moje marzenie powoli się...

Jak długo trzymacie choinke?
KarinaK | 2014-10-16 10:04:44

My najczęściej ok. 10 stycznia ;)

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników