{{ state.title }} {{ state.desc }}

Gulasz wieprzowy pyszny

Gulasz wieprzowy pyszny
do 3 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Przepis pochodzi z zeszytu mojej mamy,jest bardzo smaczny,polecam.

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Mięso umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem,pokroić w kostkę (wielkość dowolna wg uznania)

2

Cebulę pokroić,zeszklić na patelni,przełożyć na talerzyk.

3

Na tej samej patelni,obsmażyć mięsko na złoty kolor.

4

Dodać,cebulę,pokrojoną marchewkę,cienko pokrojonego pora. Wszystko zalać wodą(wody ma być tyle żeby przykryć mięso)

5

Dusić 15 min na małym ogniu,pod przykryciem.

6

Po tym czasie, dodać vegetę,listek, pieprz,paprykę,zmiażdżony czosnek.

7

Majeranek i koncentrat pomidorowy.

8

Dusić! Aż mięsko będzie miękkie(ale żeby się nie rozpadało).

9

Na końcu dodać łyżkę mąki,rozrobioną z odrobiną wody i zaprawić sosik. Gotując jeszcze około 5 min.

10

Podawać z ziemniakami lub makaronem. smacznego

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.