{{ state.title }} {{ state.desc }}

Gulasz wieprzowy po węgiersku

Gulasz wieprzowy po węgiersku
do 30 min.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Idealny do placka po węgiersku, czyli polewamy sosem placka ziemniaczanego. Podajemy z surówką z białej i czerwonej kapusty.

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Na oleju zrumień pokrojoną w kostkę wieprzowinę z posiekaną cebulą i czosnkiem. Dodaj pokrojone w paski papryki. Smaż 3 min. Oprósz mieloną papryką, kminkiem, solą i pieprzem.

2

Wlej bulion, duś 45 min. Kiedy mięso zmięknie, włóż pokrojone w sporą kostkę ziemniaki.

3

Gotuj na małym ogniu 10 min. Dodaj koncentrat pomidorowy rozrobiony ze śmietaną. Mieszaj, gotuj gulasz jeszcze chwilę.

4

Posyp zieleniną.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.