{{ state.title }} {{ state.desc }}

Indyk z żurawiną i jabłkami

Indyk z żurawiną i jabłkami
{{ recipe.attributes.time.val }} {{ recipe.attributes.time.txt }}
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}
Autor przepisu

BabinkaZgor

Inne przepisy autora

Podziel się

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
Wspaniały pomysł na obiad świąteczny lub rodzinną kolację.\r\naromatyczne jabłka i żurawina nadają mięsu niepowtarzalny smak\r\npodawać także z żurawiną ze słoika.

Sposób przygotowania

1

Przeciąć pierś, zrobić kieszeń.

2

natrzeć solą, pieprzem, paprykami.

3

piekarnik nagrzać do 200 c

4

jabłka i żurawinę zalać alkoholem, odstawić na 20 min

5

pierś nadziać namoczonymi owocami, zaszyć, włożyć do naczynia żaroodpornego

6

polać oliwą i alkoholem z moczenia owoców.

7

piec 1,5h, polewając powstałym sosem.

8

parę minut przed końcem pieczenia mięso posmarować miodem

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.