{{ state.title }} {{ state.desc }}

Jabłka w cieście

Jabłka w cieście
do 30 min.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Jabłka w cieście znam od mojej mamy. Robi je zawsze na tzw. "oko" :) ja też i pierwszy raz odmierzałam składniki, aby am się pochwalić tym daniem. Polecam, są pyszne :)

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Jabłko obrać i oczyścić z gniazda nasiennego. Pokroić w plasterki.

2

Resztę składników wymieszać razem tak, żeby nie było grudek.

3

Na patelni rozgrzać olej.

4

Plasterki jabłka moczyć w cieście i kłaść na rozgrzany olej.

5

Smażyć na złoty kolor.

6

Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.

Tagi / słowa kluczowe

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.