Jaja faszerowane z tuńczykiem i białym serem

jajka.JPG

Świąteczne impresje do wykorzystania na przyjęciu jako przystawka lub jako jedno z wielu jajecznych dań na Wielkanoc.

20 minut łatwy

Gotuje: Tyna Uwielbia: 0 osób

Tagi:

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • jaja kurze całe 6 szt.
  • ser biały 10 dag
  • tuńczyk w sosie własnym 10 dag
  • koperek 1/2 pęczek
  • majonez 1-2 łyżka
  • sól, pieprz 1 szczypta
  • oliwki czarne 6 szt.

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić.
  2. Żółtko wymieszać z białym serem, tuńczykiem rozdrobnionym widelcem, łyżką majonezu i świezym pokrojonym koperkiem. Dodać sól i pieprz do smaku.
  3. Połówki białek faszerować pastą, udekorować połówkami czarnych oliwek.

Ostatnio na forum

Chłodnik
THANH1247 | 2014-09-21 20:39:53

Ja bardzo lubię eksperymentować w kuchni szczególnie latem... wtedy właśnie wymyślam różne...

Co na poprawę humoru?
THANH1247 | 2014-09-21 20:37:36

Niewidomy mężczyzna wchodzi przez pomyłkę do baru dla lesbijek. Odnajduje drogę do bufetu i...

Napój orzeźwiający
THANH1247 | 2014-09-21 20:36:28

Koktajle to najlepsze co może być ... bardzo lubię z nimi eksperymentować, szukać nowych...

Meble drewniane do salonu
Hiperpamela2058 | 2014-09-21 19:33:31

ja uwielbiam meble drewniane... uważam, że to najlepsze rozwiązanie jeśli chodzi o zakup mebli...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników