Jaja faszerowane z tuńczykiem i białym serem

jajka.JPG

Świąteczne impresje do wykorzystania na przyjęciu jako przystawka lub jako jedno z wielu jajecznych dań na Wielkanoc.

20 minut łatwy

Gotuje: Tyna Uwielbia: 0 osób

Tagi:

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • jaja kurze całe 6 szt.
  • ser biały 10 dag
  • tuńczyk w sosie własnym 10 dag
  • koperek 1/2 pęczek
  • majonez 1-2 łyżka
  • sól, pieprz 1 szczypta
  • oliwki czarne 6 szt.

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić.
  2. Żółtko wymieszać z białym serem, tuńczykiem rozdrobnionym widelcem, łyżką majonezu i świezym pokrojonym koperkiem. Dodać sól i pieprz do smaku.
  3. Połówki białek faszerować pastą, udekorować połówkami czarnych oliwek.

Ostatnio na forum

Lubicie sushi?
mietkabrzedk | 2015-03-27 16:47:45

Bardzo lubie sushi często nie chodzę do sushi bar czy coś w tą deseń, ale chodzę raz albo dwa...

Czy lubimy czytać książki
mietkabrzedk | 2015-03-27 16:45:39

Bardzo lubię czytać książki bardzo wiele mnie uczą na dodatek świetnie się przy tym bawię....

Czy lubimy czytać książki
artek | 2015-03-27 14:22:14

Ale się tutaj rozpisałeś : )jeśli akurat o mnie chodzi to po prostu ja bardzo lubię czytać...

Lubicie sushi?
artek | 2015-03-27 14:20:55

Trochę lubię sushi ale nie bym jakoś za nim jakoś specjalnie przepadał bo akurat tak to tutaj...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników