Jaja faszerowane z tuńczykiem i białym serem

jajka.JPG

Świąteczne impresje do wykorzystania na przyjęciu jako przystawka lub jako jedno z wielu jajecznych dań na Wielkanoc.

20 minut łatwy

Gotuje: Tyna Uwielbia: 0 osób

Tagi:

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • jaja kurze całe 6 szt.
  • ser biały 10 dag
  • tuńczyk w sosie własnym 10 dag
  • koperek 1/2 pęczek
  • majonez 1-2 łyżka
  • sól, pieprz 1 szczypta
  • oliwki czarne 6 szt.

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić.
  2. Żółtko wymieszać z białym serem, tuńczykiem rozdrobnionym widelcem, łyżką majonezu i świezym pokrojonym koperkiem. Dodać sól i pieprz do smaku.
  3. Połówki białek faszerować pastą, udekorować połówkami czarnych oliwek.

Ostatnio na forum

Kosmetyki na święta
Lawanda78 | 2014-12-17 08:39:17

Witajcie Perfekcyjne Panie i Panowie Domu! :) Święta się zbliżają, co oznacza, że wypadałoby...

Jedzenie owoców
nonamepoland | 2014-12-16 13:32:51

Wieczorem lepiej nie jeść owoców. Pytałem się mojego rodzinnego lekarza i on wręcz to...

Co zjeść na dobry sen?
nonamepoland | 2014-12-16 13:31:01

Jedzenie na sen jest bardzo wątpliwe moim zdaniem. W ciągu dnia powinno się dostarczyć...

A teraz czego NIE LUBIMY jeść?!
nonamepoland | 2014-12-16 13:28:44

Czego ja nie lubię jeść hmmm? Jest to papryka w każdym rodzaju - zielona, czerwona, żółta....

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników