Jaja faszerowane z tuńczykiem i białym serem

jajka.JPG

Świąteczne impresje do wykorzystania na przyjęciu jako przystawka lub jako jedno z wielu jajecznych dań na Wielkanoc.

20 minut łatwy

Gotuje: Tyna Uwielbia: 0 osób

Tagi:

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • jaja kurze całe 6 szt.
  • ser biały 10 dag
  • tuńczyk w sosie własnym 10 dag
  • koperek 1/2 pęczek
  • majonez 1-2 łyżka
  • sól, pieprz 1 szczypta
  • oliwki czarne 6 szt.

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić.
  2. Żółtko wymieszać z białym serem, tuńczykiem rozdrobnionym widelcem, łyżką majonezu i świezym pokrojonym koperkiem. Dodać sól i pieprz do smaku.
  3. Połówki białek faszerować pastą, udekorować połówkami czarnych oliwek.

Ostatnio na forum

Cześć
racquelwro94 | 2014-04-24 11:36:28

Witam wszystkich forumowiczów bardzo serdecznie:) mam na imię Renata i cieszę się, że mogę...

Koktajle owocowe
Ecozaneta1724 | 2014-04-23 13:18:19

Cześć wszystkim! Poszukuję dobrego programu do obsługi poczty elektronicznej. Opcje dla...

Naturalne barwienie pisanek.
Ecozaneta1724 | 2014-04-23 13:17:57

Witam grupę. Zastanawiam się czy jest możliwość spotkania się na żywo, osoby z okolic i te,...

Idzie wiosma marzy mi się ................
tishawks1383 | 2014-04-22 15:36:24

Ja już żyję urlopem, naprawdę marzy mi się troche relaksu i odpoczynku, teraz mam ciężki...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników