Jaja faszerowane z tuńczykiem i białym serem

jajka.JPG

Świąteczne impresje do wykorzystania na przyjęciu jako przystawka lub jako jedno z wielu jajecznych dań na Wielkanoc.

20 minut łatwy

Gotuje: Tyna Uwielbia: 0 osób

Tagi:

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • jaja kurze całe 6 szt.
  • ser biały 10 dag
  • tuńczyk w sosie własnym 10 dag
  • koperek 1/2 pęczek
  • majonez 1-2 łyżka
  • sól, pieprz 1 szczypta
  • oliwki czarne 6 szt.

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić.
  2. Żółtko wymieszać z białym serem, tuńczykiem rozdrobnionym widelcem, łyżką majonezu i świezym pokrojonym koperkiem. Dodać sól i pieprz do smaku.
  3. Połówki białek faszerować pastą, udekorować połówkami czarnych oliwek.

Ostatnio na forum

Gdzie dobrze zjeść w moim mieście ?
sylwia4012 | 2014-08-22 20:05:50

W Krakowie jadłam kilka razy w restauracji Novotelu...

Napój orzeźwiający
THEDOUGLAS81 | 2014-08-22 17:30:00

A ja polecam taki tam japoński wynalazek do koktajli i napojów orzeźwiających, a mianowicie......

sery - jakie lubicie ???
THEDOUGLAS81 | 2014-08-22 17:28:49

Tak, zdecydowanie polecam sery biedronkowe firmy Turek, są boskie i tanie :) A uwielbiam...

Koktajle owocowe
THEDOUGLAS81 | 2014-08-22 17:27:04

Ja bardzo polecam połączenie grejpfruta i banana - jest słodkie i orzeźwiające, ponadto mogę...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników