{{ state.title }} {{ state.desc }}

Jodełka

Jodełka
do 15 min.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Szybki i prosty placek warty spróbowania

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, mąkę z proszkiem i amoniakiem, na końcu dodać pianę z białek i lekko wymieszać.

2

Ciasto podzielić na 3 części.

3

Do jednej dodać części dodać mak, do drugiej kakao a trzecią zostawić bez zmian.

4

Do formy dać ciasto ciemne, ułożyć pół paczki biszkoptów, a pomiędzy nie dać wydrylowane wiśnie i rodzynki.

5

Położyć ciasto makowe a na nie ułożyć biszkopty i wiśnie z rodzynkami.

6

Na wierzch dać ciasto jasne.

7

Piec około 45 minut w 180 stopniach.

Tagi / słowa kluczowe

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.