Kabanosy w cieście francuskim

Kabanosy w cieście francuskim

Smaczna i ciekawa przekąska typowa na imprezy , coś fajnego "na ząb".

30 minut

Gotuje: yolucha Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 2

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • ciasto francuskie 1 szt.
  • kabanos 4 szt.
  • ser żółty 30 dag

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (2)

  1. Kabanosy pokroić na dług-10 cm porozkładać na cieście pokrojonym w 10 cm prostokąty.
  2. Owijać ciastem kabanosa posypać tartym serem.
  3. Piec 10 -15 min.

2010-10-19 09:24:24
Szybko sie je robi i sa bardzo bardzo dobre - też takie robię :)

2010-10-19 09:24:23
Super pomysł, goście byli zachwyceni, u mnie sprawdziły sie jako przekąska piwna

Ostatnio na forum

Porcelana na ślub?
lyndsayxyz79 | 2014-10-24 10:30:17

Witajcie, w przyszłym miesiącu wybieramy się z małżonkiem na wesele do naszych znajomych....

Jak skutecznie dbać o skórę?
Greta2595 | 2014-10-23 16:55:10

Większość takich urządzeń, to bardzo profesjonalny sprzęt, kosztujący kilka, a nawet...

Jak skutecznie dbać o skórę?
EENOCH1341 | 2014-10-22 11:20:41

Taki kombajn to bardzo fany pomysł, jednak to urządzenie specjalistyczne, którego obsługi...

Jak skutecznie dbać o skórę?
INEDA1250 | 2014-10-21 23:27:15

Kombajn kosmetyczny kojarzy mi się z profesjonalnym salonem kosmetycznym, nie prywatnym zakupem....

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników