Kabanosy w cieście francuskim

Kabanosy w cieście francuskim

Smaczna i ciekawa przekąska typowa na imprezy , coś fajnego "na ząb".

30 minut

Gotuje: yolucha Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 2

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • ciasto francuskie 1 szt.
  • kabanos 4 szt.
  • ser żółty 30 dag

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (2)

  1. Kabanosy pokroić na dług-10 cm porozkładać na cieście pokrojonym w 10 cm prostokąty.
  2. Owijać ciastem kabanosa posypać tartym serem.
  3. Piec 10 -15 min.

2010-10-19 09:24:24
Szybko sie je robi i sa bardzo bardzo dobre - też takie robię :)

2010-10-19 09:24:23
Super pomysł, goście byli zachwyceni, u mnie sprawdziły sie jako przekąska piwna

Ostatnio na forum

Ocieplanie domu
KeshaVIP2844 | 2014-08-19 19:54:23

racquelwro94: Pianka poliuretanowa to jedyny słuszny wybór! Całkiem szybko fachowcy nam ją...

Szkolenia
CRISTINWKS2957 | 2014-08-19 17:01:32

Też skorzystałam z tej stronki, potrzebowałam szybko znaleźć szkolenie dla moich pracowników...

Ocieplanie domu
racquelwro94 | 2014-08-19 13:15:15

Pianka poliuretanowa to jedyny słuszny wybór! Całkiem szybko fachowcy nam ją zakładali i nikt...

Napój orzeźwiający
Walter2144 | 2014-08-18 20:56:12

Składniki: 140g świeżego imbiru 4 łyżki brązowego cukru 2-3 cytryny 1 litr gazowanej wody...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników