Kabanosy w cieście francuskim

Kabanosy w cieście francuskim

Smaczna i ciekawa przekąska typowa na imprezy , coś fajnego "na ząb".

30 minut

Gotuje: yolucha Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 2

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • ciasto francuskie 1 szt.
  • kabanos 4 szt.
  • ser żółty 30 dag

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (2)

  1. Kabanosy pokroić na dług-10 cm porozkładać na cieście pokrojonym w 10 cm prostokąty.
  2. Owijać ciastem kabanosa posypać tartym serem.
  3. Piec 10 -15 min.

2010-10-19 09:24:24
Szybko sie je robi i sa bardzo bardzo dobre - też takie robię :)

2010-10-19 09:24:23
Super pomysł, goście byli zachwyceni, u mnie sprawdziły sie jako przekąska piwna

Ostatnio na forum

Jedzenie owoców
marcelii55 | 2015-04-01 00:26:28

OWOCE ZAWIERAJĄ CUKIER No jasne, że zawierają, przecież są słodkie. Tylko to nie jest ten...

Ulubiona zupa
marcelii55 | 2015-04-01 00:24:28

zupa grochowa Będziemy potrzebować : 2,5 litra wody 300 g grochu 350 g wędzonych...

szpinak - przepisy
marcelii55 | 2015-04-01 00:23:24

Makaron somen z krewetkami, awokado i szpinakiem Składniki na dwie osoby: makaron somen...

Koktajle owocowe
marcelii55 | 2015-04-01 00:22:07

Koktajl truskawkowo-bananowy – przepis Składniki: szklanka truskawek 2 banany 2 duże...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników