Kabanosy w cieście francuskim

Kabanosy w cieście francuskim

Smaczna i ciekawa przekąska typowa na imprezy , coś fajnego "na ząb".

30 minut

Gotuje: yolucha Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 2

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • ciasto francuskie 1 szt.
  • kabanos 4 szt.
  • ser żółty 30 dag

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (2)

  1. Kabanosy pokroić na dług-10 cm porozkładać na cieście pokrojonym w 10 cm prostokąty.
  2. Owijać ciastem kabanosa posypać tartym serem.
  3. Piec 10 -15 min.

2010-10-19 09:24:24
Szybko sie je robi i sa bardzo bardzo dobre - też takie robię :)

2010-10-19 09:24:23
Super pomysł, goście byli zachwyceni, u mnie sprawdziły sie jako przekąska piwna

Ostatnio na forum

Studenckie oszczędzania
bridgetjones | 2014-07-26 08:35:59

Wydaję mi się, że obecnie jest tyle dobry oferty na konta osobiste bez opłat, że nie ma już...

jakie kuchnie europejskie lubicie i dlaczego
bridgetjones | 2014-07-26 08:35:19

Kuchnia włoska jest chyba najbardziej rozpowszechniona u nas i dlatego nie ma nic dziwnego w tym,...

Czy lubimy czytać książki
bridgetjones | 2014-07-26 08:34:35

Teraz, w czasie wakacji mam na szczęście jeszcze więcej czasu na czytanie książek. Odeszły mi...

Praca, studia czy może szkoła? Poznajmy swoje drugie ja
bridgetjones | 2014-07-26 08:33:39

Po pierwsze, nie wiem do czego odnosi się powyższy post :O. A po drugie, dziwi mnie jak czytam,...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników