Kabanosy w cieście francuskim

Kabanosy w cieście francuskim

Smaczna i ciekawa przekąska typowa na imprezy , coś fajnego "na ząb".

30 minut

Gotuje: yolucha Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 2

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • ciasto francuskie 1 szt.
  • kabanos 4 szt.
  • ser żółty 30 dag

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (2)

  1. Kabanosy pokroić na dług-10 cm porozkładać na cieście pokrojonym w 10 cm prostokąty.
  2. Owijać ciastem kabanosa posypać tartym serem.
  3. Piec 10 -15 min.

2010-10-19 09:24:24
Szybko sie je robi i sa bardzo bardzo dobre - też takie robię :)

2010-10-19 09:24:23
Super pomysł, goście byli zachwyceni, u mnie sprawdziły sie jako przekąska piwna

Ostatnio na forum

Kto jest kucharzem, a kto kuchcikiem w Waszym domu?
Evaleri85 | 2014-12-19 21:04:48

W moim domu panuje równouprawnienie. Gotujemy razem z mężem, dla to bardziej dlatego, że on...

Ślub i wesele
Evaleri85 | 2014-12-19 20:58:23

Od zawsze marzyłam o weselu na świeżym powietrzu. Mogłam oszczędzić na innych elementach,...

Ciasto na tartę
Evaleri85 | 2014-12-19 20:50:59

Ja również robię ciasto na tarte lub quiche przy użyciu mąki tortowej. Zawsze wykonuję...

Woda mineralna
Evaleri85 | 2014-12-19 20:49:05

Nigdy nie przepadałam za typową wodą mineralną. Niekiedy miała naprawdę dziwny smak. Odkąd...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników