{{ state.title }} {{ state.desc }}

Kapuśniak na golonce

Kapuśniak na golonce
ponad 3 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Bardzo smaczny kapuśniak przepis mój własny. Moja mama robiła zawsze na drobiu a ja wole na golonce. Zachęcam do spróbowania.

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Golonko myjemy i wkładamy do dużego garnka, zalewamy wodą i dodajemy ziele angielskie i liść laurowy oraz 2 łyżeczki soli. Gotujemy do miękkości.

2

W międzyczasie myjemy i kroimy warzywa na kosteczkę i kapustę na mniejsze kawałki. Gdy golonko jest już miękkie wyjmujemy je i wkładamy wszystkie pokrojone warzywa, do gotującego się wywaru, gotujemy je do miekkości.

3

Gdy warzywa są już miękkie zaczepujemy zupę mąką rozrobioną ze śmietaną i przyprawić do smaku solą i pieprzem.( mięso z golonki można pokroić na mniejsze kawałki i dodać je do zupy).

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.