Kapuśniak na żeberkach

DSC00693.JPG

Rozgrzewający;-)

2 godziny łatwy

Gotuje: mahuska Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 6 (podstawowa ilość: 6)

  • kapusta kiszona 250 dag
  • kapusta biała 250 dag
  • żeberka wieprzowe 1 kg
  • ziemniaki 10 szt.
  • włoszczyzna 1 szt.
  • kostka rosołowa 1 szt.
  • pieprz 3 szczypta
  • sól 3 szczypta
  • ziele angielskie 3 szt.
  • kminek 10 szt.
  • liść laurowy 3 szt.

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Do garnka wkładamy włoszczyznę oraz żeberka. Solimy, pieprzymy,dodajmy kostkę rosołową, gotujemy ok 1 godz na wolnym gazie.
  2. W osobnym garnku gotujemy razem kapustę kiszoną i normalną.Dodajemy kminek, liście laurowe,ziele angielskie, pieprz.
  3. Ziemniaki kroimy w kosteczkę, dodajemy do rosołu.Przelewamy kapustę z wywarem do rosołu.
  4. Doprawiamy wg smaku.
  5. Żeberka obieramy mięsko kroimy i dodajemy do zupki lub w całości dodajemy po kawałku na talerz.
  6. Smacznego!

Ostatnio na forum

Jakie felgi do samochodu???
ProDadabog2894 | 2015-02-01 18:37:40

Nie znam się za bardzo na tym temacie. Nie masz faceta/brata albo ojca który mógłby się tym...

Parówki
Arletta2812 | 2015-02-01 16:03:59

zapiekanka z parówkami Potrzebne składniki: naleśniki (4 sztuki) sos beszamelowo ketchupowy z...

Ulubiona zupa
Arletta2812 | 2015-02-01 16:02:09

Zupa meksykańska z kaszą jaglaną Składniki 1 litr bulionu drobiowo – wołowego...

Ulubiona zupa
Arletta2812 | 2015-02-01 16:01:05

Indyczy kwintet warzywny z nutą rzeżuchy Składniki Mięso mielone z indyka – 500g Pomidory...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników