{{ state.title }} {{ state.desc }}

Kapuśniak na żeberkach

Kapuśniak na żeberkach
do 3 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Rozgrzewający;-)

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Do garnka wkładamy włoszczyznę oraz żeberka. Solimy, pieprzymy,dodajmy kostkę rosołową, gotujemy ok 1 godz na wolnym gazie.

2

W osobnym garnku gotujemy razem kapustę kiszoną i normalną.Dodajemy kminek, liście laurowe,ziele angielskie, pieprz.

3

Ziemniaki kroimy w kosteczkę, dodajemy do rosołu.Przelewamy kapustę z wywarem do rosołu.

4

Doprawiamy wg smaku.

5

Żeberka obieramy mięsko kroimy i dodajemy do zupki lub w całości dodajemy po kawałku na talerz.

6

Smacznego!

Tagi / słowa kluczowe

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.