Kapuśniak na żeberkach

DSC00693.JPG

Rozgrzewający;-)

2 godziny łatwy

Gotuje: mahuska Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 6 (podstawowa ilość: 6)

  • kapusta kiszona 250 dag
  • kapusta biała 250 dag
  • żeberka wieprzowe 1 kg
  • ziemniaki 10 szt.
  • włoszczyzna 1 szt.
  • kostka rosołowa 1 szt.
  • pieprz 3 szczypta
  • sól 3 szczypta
  • ziele angielskie 3 szt.
  • kminek 10 szt.
  • liść laurowy 3 szt.

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Do garnka wkładamy włoszczyznę oraz żeberka. Solimy, pieprzymy,dodajmy kostkę rosołową, gotujemy ok 1 godz na wolnym gazie.
  2. W osobnym garnku gotujemy razem kapustę kiszoną i normalną.Dodajemy kminek, liście laurowe,ziele angielskie, pieprz.
  3. Ziemniaki kroimy w kosteczkę, dodajemy do rosołu.Przelewamy kapustę z wywarem do rosołu.
  4. Doprawiamy wg smaku.
  5. Żeberka obieramy mięsko kroimy i dodajemy do zupki lub w całości dodajemy po kawałku na talerz.
  6. Smacznego!

Ostatnio na forum

sery - jakie lubicie ???
hakleo | 2014-08-31 23:34:01

jak moglem, to lubiłem bardzo kozie i pleśniowe:)

Placki ziemniaczane!
hakleo | 2014-08-31 23:32:47

Ja wolę na ostro, chociaż jak byłem młodszy, to jednak wolałem na słodko

Koktajle owocowe
hakleo | 2014-08-31 23:31:50

uwielbiam sorbety, zwłaszcza, ze nie mogę jeść mleka

Napój orzeźwiający
hakleo | 2014-08-31 23:28:41

brzmi całkiem dobrze:)

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników