Kapuśniak na żeberkach

DSC00693.JPG

Rozgrzewający;-)

2 godziny łatwy

Gotuje: mahuska Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 6 (podstawowa ilość: 6)

  • kapusta kiszona 250 dag
  • kapusta biała 250 dag
  • żeberka wieprzowe 1 kg
  • ziemniaki 10 szt.
  • włoszczyzna 1 szt.
  • kostka rosołowa 1 szt.
  • pieprz 3 szczypta
  • sól 3 szczypta
  • ziele angielskie 3 szt.
  • kminek 10 szt.
  • liść laurowy 3 szt.

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Do garnka wkładamy włoszczyznę oraz żeberka. Solimy, pieprzymy,dodajmy kostkę rosołową, gotujemy ok 1 godz na wolnym gazie.
  2. W osobnym garnku gotujemy razem kapustę kiszoną i normalną.Dodajemy kminek, liście laurowe,ziele angielskie, pieprz.
  3. Ziemniaki kroimy w kosteczkę, dodajemy do rosołu.Przelewamy kapustę z wywarem do rosołu.
  4. Doprawiamy wg smaku.
  5. Żeberka obieramy mięsko kroimy i dodajemy do zupki lub w całości dodajemy po kawałku na talerz.
  6. Smacznego!

Ostatnio na forum

Chłodnik
THANH1247 | 2014-09-21 20:39:53

Ja bardzo lubię eksperymentować w kuchni szczególnie latem... wtedy właśnie wymyślam różne...

Co na poprawę humoru?
THANH1247 | 2014-09-21 20:37:36

Niewidomy mężczyzna wchodzi przez pomyłkę do baru dla lesbijek. Odnajduje drogę do bufetu i...

Napój orzeźwiający
THANH1247 | 2014-09-21 20:36:28

Koktajle to najlepsze co może być ... bardzo lubię z nimi eksperymentować, szukać nowych...

Meble drewniane do salonu
Hiperpamela2058 | 2014-09-21 19:33:31

ja uwielbiam meble drewniane... uważam, że to najlepsze rozwiązanie jeśli chodzi o zakup mebli...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników