{{ state.title }} {{ state.desc }}

Kapuśniak z kiszonej kapusty

Kapuśniak z kiszonej kapusty
do 1 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Dostałam go od mojej teściowej, sięgam po niego przynajmniej dwa razy w miesiącu ponieważ uwielbiam kwaśne dania.

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Do garnka wlać 2,5 l wody, włożyć wędzone żeberko i gotować przez 10min. Dodać liście laurowe, ziele angielskie i 1 łyżeczkę pieprzu.

2

Marchew, pietruszkę, seler obrać, opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Cebulę pokroić w drobną kostkę.

3

Pokrojoną cebulę i starte warzywa wrzucić do garnka i gotować ok 10-15 minut aż warzywa zmiękną.

4

Posiekać kapustę kiszoną. Następnie dodać kapustę do gotujących się warzyw i na wolnym ogniu gotować około godziny.

5

W trakcie gotowania zupa odparowuje, należy ją uzupełniać przegotowaną wcześniej wodą. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i osobno ugotować. Boczek pokroić w drobną kostkę, wrzucić na patelnię i podsmażyć.

6

Gdy kapusta będzie miękka, dodać ziemniaki, podsmażony boczek. Gotować przez 5 minut. Doprawić przyprawami do smaku. Smacznego:)

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.