kapuśniak z kwaśnej kapusty

w800_h600_mf_bffffff.jpg

pyszna zupka na zimowe wieczory

40 minut

Gotuje: kate1980 Uwielbia: 0 osób

Tagi:

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 3 (podstawowa ilość: 3)

  • wywar z kości 3 szklanka
  • wywar warzywny 3 szklanka
  • ziemniaki 2-3 szt.
  • kapusta kiszona 30 dag
  • cebula 1/2 szt.
  • tłuszcz 3 dag
  • mąka pszenna tortowa Lubella 3 dag
  • boczek wędzony 10 dag

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Do wrzącego wywaru dodać pokrojoną kapustę i boczek. Zagotować.
  2. Cebulę pokrojoną w drobną kosteczkę podsmażyć na tłuszczu. Dodać mąkę i podrumienić.
  3. Zrobić zasmażkę i dolać do zupy.
  4. Doprawić do smaku.

Ostatnio na forum

Przesądy w kuchni
EcoVannesa2749 | 2014-12-22 15:30:42

I majonezu! Majonezu też nie wolno bo nie wyjdzie i w ogóle siedem nieszczęść z tego będzie!...

Danie Królewny Śnieżki czyli coś co uwielbiają moje dzieci
EcoVannesa2749 | 2014-12-22 15:28:38

Moje dzieciaki przepadają za plackami ziemniaczanymi. Koniecznie na słono, za słodkimi jakoś...

wegetarianizm to czysta fanaberia
EcoVannesa2749 | 2014-12-22 15:24:31

Ja jestem osobą mięsożerną do szpiku kości - nie wyobrażam sobie życia bez kotletów,...

Dania na halloween
EcoVannesa2749 | 2014-12-22 15:21:23

U nas na halloween dzieciaki zażyczyły sobie krwawej pizzy. Więc dostały - najprostsza pizza z...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników