kapuśniak z kwaśnej kapusty

w800_h600_mf_bffffff.jpg

pyszna zupka na zimowe wieczory

40 minut

Gotuje: kate1980 Uwielbia: 0 osób

Tagi:

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 3 (podstawowa ilość: 3)

  • wywar z kości 3 szklanka
  • wywar warzywny 3 szklanka
  • ziemniaki 2-3 szt.
  • kapusta kiszona 30 dag
  • cebula 1/2 szt.
  • tłuszcz 3 dag
  • mąka pszenna tortowa Lubella 3 dag
  • boczek wędzony 10 dag

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Do wrzącego wywaru dodać pokrojoną kapustę i boczek. Zagotować.
  2. Cebulę pokrojoną w drobną kosteczkę podsmażyć na tłuszczu. Dodać mąkę i podrumienić.
  3. Zrobić zasmażkę i dolać do zupy.
  4. Doprawić do smaku.

Ostatnio na forum

Koktajle owocowe
mikti90 | 2014-09-18 22:40:17

Ja robię sobie napoje z owoców (pomarańcza, częśto sok bananowy, winogronowy), a miksuję...

Wyposażenie restauracji
margo903 | 2014-09-18 21:01:20

Witam. Potrzebuję zakupić parę rzeczy do wyposażenia restauracji. Przeglądałam w internecie...

Najlepsze restauracje
sylwia4012 | 2014-09-18 20:13:20

Nie znam tego serwisu, o którym piszesz, ale z doświadczenia mogę polecić Ci Bernie Grill&Beer...

Placki ziemniaczane!
EcoTajuana99 | 2014-09-18 19:42:11

EHarasym85: A ja często ścieram do placków jeszcze dwie marchewki wtedy mają jeszcze lepszy...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników