kapuśniak z kwaśnej kapusty

w800_h600_mf_bffffff.jpg

pyszna zupka na zimowe wieczory

40 minut

Gotuje: kate1980 Uwielbia: 0 osób

Tagi:

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 3 (podstawowa ilość: 3)

  • wywar z kości 3 szklanka
  • wywar warzywny 3 szklanka
  • ziemniaki 2-3 szt.
  • kapusta kiszona 30 dag
  • cebula 1/2 szt.
  • tłuszcz 3 dag
  • mąka pszenna tortowa Lubella 3 dag
  • boczek wędzony 10 dag

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Do wrzącego wywaru dodać pokrojoną kapustę i boczek. Zagotować.
  2. Cebulę pokrojoną w drobną kosteczkę podsmażyć na tłuszczu. Dodać mąkę i podrumienić.
  3. Zrobić zasmażkę i dolać do zupy.
  4. Doprawić do smaku.

Ostatnio na forum

Koktajle owocowe
MegaDinah84 | 2014-11-27 22:10:11

Zimowy koktajl owocowy – przepis Składniki: 4 łyżeczki konfitur lub dżemu...

Knedle z owocami
MegaDinah84 | 2014-11-27 22:09:08

knedle z owocami Składniki Ciasto drożdżowe: 1/2 kg mąki pszennej 2 jajka 5 dag...

Chłodnik
denverpl2767 | 2014-11-26 21:53:21

Chłodnik z jabłek - SKŁADNIKI: 1/2 kg jabłek 3-4 łyżki cukru 1/2 łyżeczki mielonego...

Chłodnik
denverpl2767 | 2014-11-26 21:52:44

Chłodnik jagodowy z kluseczkami ryżowymi - SKŁADNIKI: 20 dag jagód 400 ml jogurtu...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników