kapuśniak z kwaśnej kapusty

w800_h600_mf_bffffff.jpg

pyszna zupka na zimowe wieczory

40 minut

Gotuje: kate1980 Uwielbia: 0 osób

Tagi:

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 3 (podstawowa ilość: 3)

  • wywar z kości 3 szklanka
  • wywar warzywny 3 szklanka
  • ziemniaki 2-3 szt.
  • kapusta kiszona 30 dag
  • cebula 1/2 szt.
  • tłuszcz 3 dag
  • mąka pszenna tortowa Lubella 3 dag
  • boczek wędzony 10 dag

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Do wrzącego wywaru dodać pokrojoną kapustę i boczek. Zagotować.
  2. Cebulę pokrojoną w drobną kosteczkę podsmażyć na tłuszczu. Dodać mąkę i podrumienić.
  3. Zrobić zasmażkę i dolać do zupy.
  4. Doprawić do smaku.

Ostatnio na forum

Jakie felgi do samochodu???
ULTRAMILENA79 | 2015-01-26 15:28:09

Witam wszystkich :) Bardzo potrzebuję pomocy w sprawie samochodu. Kilka lat temu kupiłam używany...

Gotowanie makaronu w zupie
solverekk | 2015-01-25 01:12:10

Nie. Zawsze robię to po bożemu, że tak powie m :) boję się, że makaron może w ten sposób...

makaron, makaron - ale który najlepszy
solverekk | 2015-01-25 01:09:49

Nie znam Barilli. A do Malmy mam sentyment - te reklamy z Sophią Loren... Szkoda, że potem...

Makaron w kolorze czerwonym
solverekk | 2015-01-25 01:09:04

Pierwszy raz czytam o tylu powiązaniach kolorów ze smakiem. Ale muszę się zgodzić piękna...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników