Kapusta kiszona z marchewką

w800_h600_ma_bffffff.jpg

pakowana do słoika przestoi zimę a nawet dłużej

4 dni

Gotuje: pacpaw Uwielbia: 0 osób

Tagi:

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 1

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 10 (podstawowa ilość: 10)

  • kapusta biała 2 kg
  • kminek 2 łyżeczka
  • sól 1 łyżka
  • cukier 4 szczypta
  • marchew 4 szt.

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Kapustę szatkujemy i przekładamy do kamionkowego naczynia. Dodajemy kminek, plasterki marchewki, sól, cukier i dokładnie mieszam. Odstawiamy w chłodne miejsce i ubijamy drewnianym kijkiem. Gdy pierwsze soki zaczną się wydzielać czekamy kilka dni (nie przerywamy "traktowania" kapusty kijkiem kilka razy dziennie) i następnie odciskając sok, kapustę nakładamy do słoików. Szczelnie zakręcamy. Taka kapusta potrafi przestać całą zimę, a nawet dłużej.

Ostatnio na forum

Szukam dobrego tłumacza! Pomocy
laidback | 2015-03-28 23:19:25

Hej. Jestem w kropce. Potrzebuję tłumaczenia kilku dokumentów z języka angielskiego na polski....

ziemniaczane przekąski
jawamil | 2015-03-28 17:24:34

ziemniaki z serem Składniki 4 duuuże ziemniaki 2 opakowania twarożku wiejskiego (tego w...

Lubicie sushi?
jawamil | 2015-03-28 17:22:25

a ja właśnie jadłam pierwszy raz sushi .. nie smakuje mi po prostu i jak na mój gust strasznie...

Lubicie sushi?
mietkabrzedk | 2015-03-27 16:47:45

Bardzo lubie sushi często nie chodzę do sushi bar czy coś w tą deseń, ale chodzę raz albo dwa...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników