Kapusta z pieczarkami


Postne jedzenie, a dziś środa popielcowa. Polecam zarówno jako przystawke do obiadu, jak i drugie danie, co kto lubi

1 godzina 20 minut

Gotuje: Sysia Uwielbia: 1 osoba

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 7

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 6 (podstawowa ilość: 6)

  • kapusta kiszona 1 kg
  • pieczarki 1 kg
  • masło 1 kostka
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • przyprawa typu vegeta 1 szczypta
  • kminek 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Kapuste posiekać i nastawić z wodą do gotowania.
  2. Pieczarki umyć, pokroić w plastry i udusić na maśle, dodając przyprawy.
  3. Do kapusty dodać kminek, a gdy będzie miękka dodac pieczarki i doprawić do smaku.
  4. Gotować aż woda prawie wyparuje.

Ostatnio na forum

A teraz czego NIE LUBIMY jeść?!
SASIAD | 2015-03-31 12:56:20

To dużo rzeczy wymienionych ; dd jeśli chodzi o mnie to ja też kożuchów nie lubię i jak je...

Gofry
SASIAD | 2015-03-31 12:55:15

Mi czasem wychodzą takie jakieś no nie wiem po prostu chrupkie a czasem nie ; )) jeśli akurat je...

Lubicie sushi?
colyxun | 2015-03-31 09:14:17

Dla mnie to jest akurat takie średnie to jedzenie ; ) wolę zdecydowanie coś innego sobie zjeść...

Czy lubimy czytać książki
colyxun | 2015-03-31 09:13:10

A podnosi się a czemu ma się nie podnosić przecież ; ) tutaj dziewczyny mam do was pytanie bo...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników