Kapusta z pieczarkami


Postne jedzenie, a dziś środa popielcowa. Polecam zarówno jako przystawke do obiadu, jak i drugie danie, co kto lubi

1 godzina 20 minut

Gotuje: Sysia Uwielbia: 1 osoba

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 7

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 6 (podstawowa ilość: 6)

  • kapusta kiszona 1 kg
  • pieczarki 1 kg
  • masło 1 kostka
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • przyprawa typu vegeta 1 szczypta
  • kminek 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Kapuste posiekać i nastawić z wodą do gotowania.
  2. Pieczarki umyć, pokroić w plastry i udusić na maśle, dodając przyprawy.
  3. Do kapusty dodać kminek, a gdy będzie miękka dodac pieczarki i doprawić do smaku.
  4. Gotować aż woda prawie wyparuje.

Ostatnio na forum

Praca, studia czy może szkoła? Poznajmy swoje drugie ja
Florettavip76 | 2014-09-15 22:40:37

LatinaKrk2671: To jest tylko kwestia zorganizowania sobie czasu im człowiek ma więcej...

Czy lubimy czytać książki
Florettavip76 | 2014-09-15 22:37:28

Jeżeli lubisz książki Katarzyny Michalak to na pewno spodobają Ci się też książki Agnieszki...

Faszerowane warzywa
Mrmilan83 | 2014-09-15 22:33:56

Jestem wielką fanką faszerowania papryki, bo ujmuje mnie ten "kapelusik" za każdym razem. Ale...

Faszerowane warzywa
Florettavip76 | 2014-09-15 22:33:30

Ja najczęściej robię faszerowane papryki albo pieczarki, papryki zazwyczaj faszeruję mięsem...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników