Kapusta z pieczarkami


Postne jedzenie, a dziś środa popielcowa. Polecam zarówno jako przystawke do obiadu, jak i drugie danie, co kto lubi

1 godzina 20 minut

Gotuje: Sysia Uwielbia: 1 osoba

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 7

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 6 (podstawowa ilość: 6)

  • kapusta kiszona 1 kg
  • pieczarki 1 kg
  • masło 1 kostka
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • przyprawa typu vegeta 1 szczypta
  • kminek 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Kapuste posiekać i nastawić z wodą do gotowania.
  2. Pieczarki umyć, pokroić w plastry i udusić na maśle, dodając przyprawy.
  3. Do kapusty dodać kminek, a gdy będzie miękka dodac pieczarki i doprawić do smaku.
  4. Gotować aż woda prawie wyparuje.

Ostatnio na forum

Jak długo trzymacie choinke?
bogusiekk | 2014-11-22 22:59:02

Nie bardzo wiem jak jest w innych miastach, ale w Warszawie a żyję tu już dwadzieścia jeden...

Domowe soki owocowe bez cukru
bogusiekk | 2014-11-22 22:57:04

Bardzo dobre są soki domowe, ale ja nie zawsze mam ochotę na soki przecierowe, a chyba tylko...

Lubicie sushi?
bogusiekk | 2014-11-22 22:47:59

Lubie sushi, ale musi być przy mnie robione. Lokale, gdzie sushi jest przynoszone z zaplecza...

Czy lubimy czytać książki
kluseczka | 2014-11-22 15:09:11

ja też nie mam za dużo czasu na czytanie książek, ale dużo podróżuję i wtedy najwięcej...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników