{{ state.title }} {{ state.desc }}

Kiszka ziemniaczana

Kiszka ziemniaczana
do 3 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Ta kiszka to danie typowo wschodnie to taka regionalna specjalność.Jest bardzo prosta w wykonianiu ,mozna ja jeść zaraz po upieczeniu ale bardzo smaczna jest tez taka odsmażana na patelni.\r\nJa robie też babkę ziemniaczaną- rózni się ona tylko tym że mase ziemniaczaną wylewamy do blaszki a po wierzchu przed pieczeniem polewamy lekko olejem.

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Gotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę.Surowe ścieramy na tarce o drobnych oczkach.Boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy z cebulą na patelni.Wszystko razerm mieszamy w misce ,doprawiamy solą i pieprzem.Teraz masa napychamy kiszki - końce wiązemy nitką zeby masa nie wypływała.Układamy je na blaszce wysmarowanej olejem.Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200'C i pieczemy około 1,5 godziny.Po upływie połowy czasu pieczenia obracamy na drugą stronę.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.