Kompot z suszonych śliwek

Kompot z suszonych śliwek

Warto dać sobie czas na przygotowania, efekt czaruje aromatem.

42 minut

Gotuje: misiek Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 5

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 5 (podstawowa ilość: 5)

  • śliwek suszonych 30 dag
  • cukru 15 dag
  • goździków 5 szt.
  • skórka cytrynowa 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Śliwki zalewamy 1 litrem wody i odstawiamy na noc.
  2. Nastepnego dnia dodajemy cukier, goździki, skórke z cytryny.
  3. Gotujemy, a nastepnie odstawiamy w chlodne miejsce.

Ostatnio na forum

Warsztaty dla kucharzy
Evaleri85 | 2014-12-22 21:27:45

Zgłosiłam moją restaurację do konkursu, w którym można było wygrać szkolenie z zakresu...

Kosmetyki na święta
ANASTAZYXXX95 | 2014-12-22 17:42:26

kupiłem w ubiegłym roku dziewczynie takie kosmetyki o zapachu czekolady była zachwycona...

Przesądy w kuchni
EcoVannesa2749 | 2014-12-22 15:30:42

I majonezu! Majonezu też nie wolno bo nie wyjdzie i w ogóle siedem nieszczęść z tego będzie!...

Danie Królewny Śnieżki czyli coś co uwielbiają moje dzieci
EcoVannesa2749 | 2014-12-22 15:28:38

Moje dzieciaki przepadają za plackami ziemniaczanymi. Koniecznie na słono, za słodkimi jakoś...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników