Kompot z suszonych śliwek

Kompot z suszonych śliwek

Warto dać sobie czas na przygotowania, efekt czaruje aromatem.

42 minut

Gotuje: misiek Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 5

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 5 (podstawowa ilość: 5)

  • śliwek suszonych 30 dag
  • cukru 15 dag
  • goździków 5 szt.
  • skórka cytrynowa 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Śliwki zalewamy 1 litrem wody i odstawiamy na noc.
  2. Nastepnego dnia dodajemy cukier, goździki, skórke z cytryny.
  3. Gotujemy, a nastepnie odstawiamy w chlodne miejsce.

Ostatnio na forum

Bób w kuchni
cyprys99 | 2015-03-31 15:37:25

Ja najbardziej lubię bób w tej najprostszej formie, czyli gotowany. Tylko należy wybierać jak...

Placki ziemniaczane!
cyprys99 | 2015-03-31 15:33:19

Jak komuś znudziły się już placki wykonywane z ziemniaków i miałby ochotę spróbować...

Czy lubimy czytać książki
cyprys99 | 2015-03-31 15:31:07

Ja staram się raz w miesiącu sięgnąć po jakiś tytuł książkowy, ale przyznam szczerze, że...

Lubicie sushi?
cyprys99 | 2015-03-31 15:29:04

Sushi z japońskiej restauracji, robione przez kogoś z doświadczeniem w kuchni japońskiej oraz z...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników