Kotlet z piersi kurczaka ze śliwką

przygotowanie...
więcej zdjęć

Dla gości, na niedzielny obiad...

50 minut

Gotuje: mariwanna Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 2

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 2 (podstawowa ilość: 2)

  • filet z kurczaka 2 szt.
  • śliwki suszone 80 g
  • przyprawa do kurczaka 1 łyżka
  • sól 1 szczypta
  • jajko 1 szt.
  • bułka tarta 2 łyżka
  • mąka Lubella 2 łyżka
  • olej do smażenia 0.25 l

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Filety umyć, w każdym zrobić w środku diurkę, włożyć tam połowę śliwek.
  2. Filety posolić, posypać przyprawą do kurczaka, odstawić na godzinę do lodówki.
  3. Filety obtoczyć w mące, następnie w jajku i w bułce, smażyc na złoty kolor z obu stron, następnie smażyc pod przykryciem na małym ogniu ok. 15 minut.

Ostatnio na forum

Najfajniejsze i najgłupsze nazwy knajp
MARYANN2638 | 2014-12-18 14:08:02

Ja widziałem kiedyś w jakiejś nadmorskiej miejscowości restaurację pod nazwą 'koń z kopytami...

Jak robicie rybę po grecku.
MARYANN2638 | 2014-12-18 14:01:49

No właśnie też chciałbym wiedzieć czy ktoś robił tą rybę po cygańsku? W pewnej...

Zestaw porcelany
MARYANN2638 | 2014-12-18 13:59:52

Bardzo dobry zestaw mi się bardzo podoba :) Amelia też moim zdaniem to bardzo dobry wybór...

Własna restauracja - moje początki :)
MARYANN2638 | 2014-12-18 13:55:31

Justynka ale pamiętaj też jedno kto nie ryzykuję nie pije szampana. Musisz zdać sobie też z...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników