Kotlet z piersi kurczaka ze śliwką

przygotowanie...
więcej zdjęć

Dla gości, na niedzielny obiad...

50 minut

Gotuje: mariwanna Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 2

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 2 (podstawowa ilość: 2)

  • filet z kurczaka 2 szt.
  • śliwki suszone 80 g
  • przyprawa do kurczaka 1 łyżka
  • sól 1 szczypta
  • jajko 1 szt.
  • bułka tarta 2 łyżka
  • mąka Lubella 2 łyżka
  • olej do smażenia 0.25 l

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Filety umyć, w każdym zrobić w środku diurkę, włożyć tam połowę śliwek.
  2. Filety posolić, posypać przyprawą do kurczaka, odstawić na godzinę do lodówki.
  3. Filety obtoczyć w mące, następnie w jajku i w bułce, smażyc na złoty kolor z obu stron, następnie smażyc pod przykryciem na małym ogniu ok. 15 minut.

Ostatnio na forum

Jak długo trzymacie choinke?
DrRhona1970 | 2014-10-19 15:29:57

ja rozbieram choinkę po kolędzie księdza, zazwyczaj jest to po 6 stycznia. Od wielu lat tak...

Powitanie
DrRhona1970 | 2014-10-19 15:28:28

Witam wszystkich, jestem nowa na forum, trafiłam tutaj przypadkiem błądząc w internecie. Mam...

Własna restauracja - moje początki :)
KarinaK | 2014-10-16 10:10:48

Od zawsze marzyłam, żeby prowadzić własną restaurację, a teraz moje marzenie powoli się...

Jak długo trzymacie choinke?
KarinaK | 2014-10-16 10:04:44

My najczęściej ok. 10 stycznia ;)

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników