{{ state.title }} {{ state.desc }}

kotlety z ryżu i żółtego sera

kotlety z ryżu i żółtego sera
do 1 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Szybkie, smaczne kotleciki idealne na bezmięsny obiad.

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Ryż ugotować jak na przepisie na opakowaniu. Gorący wsypać do miski, następnie dodać ser, jajko i przyprawy. Wszystko razem wymieszać. Odstawić na kilka minut do wystudzenia.

2

Formować niewielkie kulki i obtaczać w bułce tartej. W między czasie rozgrzać olej na patelni. Smażyć około 2 minut( w zależności

3

od wielkości) aż do uzyskania ładnego złotego koloru. Gorące wyciągać i układać na ręczniku papierowym. Podawać ciepłe.

Tagi / słowa kluczowe

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.