kotlety z ryżu i żółtego sera

kotlety-z-ryzu-i-sera.jpg

Szybkie, smaczne kotleciki idealne na bezmięsny obiad.

45 minut średni

Gotuje: ilonkowy Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 2

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • ryż biały 200 g
  • ser żółty 1 szklanka
    starty
  • jajko 1 szt.
  • zioła 1 łyżeczka
    dowolne, do smaku
  • bułka tarta 1/3 szklanka
  • sól 1 szczypta
    do smaku
  • pieprz 1 szczypta
    do smaku

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Ryż ugotować jak na przepisie na opakowaniu. Gorący wsypać do miski, następnie dodać ser, jajko i przyprawy. Wszystko razem wymieszać. Odstawić na kilka minut do wystudzenia.
  2. Formować niewielkie kulki i obtaczać w bułce tartej. W między czasie rozgrzać olej na patelni. Smażyć około 2 minut( w zależności
  3. od wielkości) aż do uzyskania ładnego złotego koloru. Gorące wyciągać i układać na ręczniku papierowym. Podawać ciepłe.

Ostatnio na forum

Najfajniejsze i najgłupsze nazwy knajp
MARYANN2638 | 2014-12-18 14:08:02

Ja widziałem kiedyś w jakiejś nadmorskiej miejscowości restaurację pod nazwą 'koń z kopytami...

Jak robicie rybę po grecku.
MARYANN2638 | 2014-12-18 14:01:49

No właśnie też chciałbym wiedzieć czy ktoś robił tą rybę po cygańsku? W pewnej...

Zestaw porcelany
MARYANN2638 | 2014-12-18 13:59:52

Bardzo dobry zestaw mi się bardzo podoba :) Amelia też moim zdaniem to bardzo dobry wybór...

Własna restauracja - moje początki :)
MARYANN2638 | 2014-12-18 13:55:31

Justynka ale pamiętaj też jedno kto nie ryzykuję nie pije szampana. Musisz zdać sobie też z...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników