{{ state.title }} {{ state.desc }}

Krokodylki

Krokodylki
do 3 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Pikatne ogóreczki doskonałe jako przystawka, jak równiez do obiadu. \r\nu mnie w rodzinie wszyscvy je uwielbiają!

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

2 kg małych ogórków umyć, pokroić wzdłuż na połówki, pzresypać 4 łyżkami soli i ozostawić na 6 godzin. ( czas odstawienia może być krótszy ale min. 3 godziny!)

2

Ogórki odsączyć. Rozgrzanym olejem polać ogórki, posypać 2-3 łyzeczkami chilli ( jeśli ktoś nie lubi ostrych potraw zalecam max. 1,5 łyżeczki chilli). Czosnek pokroić w plastry i dodac do ogórków.

3

Zalewa: cukier i ocet zagotowac. Powstałym syropem zalać ogórki, zostawić na 12 godzin. ( minimalny czas zostawienia to 6 godzin- wystarczy że ogórki sie poskręcają od chilli).

4

Ogórki umieścic w słoikach. Nie pasteryzowac!!! Z podanych składników uzysasz ok. 3 litrowe słoiczki! Smacznego :)

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.