{{ state.title }} {{ state.desc }}

Krówki domowej roboty

Krówki domowej roboty
do 1 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Krówki wyszły mega dobre, kruchutkie, rozpływające się w ustach, no i rzecz jasna bardzo słodkie. Ale taki już ich urok;) Moim skromnym zdaniem, o wiele lepsze od tych sklepowych.

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Do niewielkiego garnuszka wrzucamy margarynę lub masło, wlewamy mleko, wsypujemy cukry i mieszamy, aż do momentu kiedy masa będzie miała brązowy kolor. U mnie trwało to ok. 50 min. (do godziny). Należy uważać, aby nie przypalić masy.

2

Gdy krówka zrobi się brązowa, sprawdzamy czy jest odpowiednio gęsta, w tym celu wylewamy odrobinę masy na talerzyk skropiony wodą. Jeśli zastygnie, masa gotowa.

3

Aby otrzymać kruche krówki należy troszkę wydłużyć czas gotowania

4

(do godziny).

5

Gotową masę wylać na płaskie naczynie lub do pojemniczka na kostki lodu, następnie ostudzić i włożyć do lodówki do schłodzenia. Nożem pokroić w kostkę lub uforomować z masy dowolne kształty.

Tagi / słowa kluczowe

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.