{{ state.title }} {{ state.desc }}

Kurczak na piwie

Kurczak na piwie
do 1 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Kurczak na piwie to troszkę podpity kurczak (:\r\ndobry na niedzielny obiad

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Kurczaka, oczyścić, umyć.

2

do szklanki nalać dwie łyżki oleju, dodać przyprawy (np.Do kurczaka), sól oraz ząbek czosnku. Wszystko wymieszać i wysmarować kurczaka.

3

posadzić go na butelce otwartego piwa, i wstawić na rondel lub blachę.

4

piec około 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.

5

około pół godziny przed wyciągnięciem kurczaka, można dodać do rondla pokrojone w plastry ziemniaki.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.