{{ state.title }} {{ state.desc }}

Kurczak w sosie smietanowym

Kurczak w sosie smietanowym
do 30 min.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Polecam bardzo dobry kurczak robi sie szybko i smakuje wysmienicie.

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w średnią kostkę, doprawić solą i pieprzem.

2

Cukinię umyć, przekroić wzdłuż na ćwiartki, wykroić pestki, pokroić w słupki. Jeżeli cukinia jest bardzo duża można ją też wcześniej obrać bo skóra może być twarda.

3

Białe części pora pokroić w cienkie paseczki. Pieczarki obrać, pokroić w cienkie plasterki.

4

Pieczarki udusić na maśle i oleju aż cała woda wyparuje. Zdjąć z patelni.

5

Następnie rozgrzać olej i podsmażyć cukinię razem z porem (i ew. Posiekanym czosnkiem).

6

Na osobnej patelni rozgrzać olej, dodać kurczaka, posypać curry i smażyć na dużym ogniu ok. 3-4 minuty.

7

Następnie kurczaka przełożyć do cukinii i cebuli, dodać pieczarki i dusić ok. 10 minut. Następnie dodać śmietanę, zagotować. Ewentulnie doprawić jeszcze solą i pieprzem.

8

Podawać z ryżem lub ziemniaczkami,

9

smacznego!

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.