{{ state.title }} {{ state.desc }}

Łosoś w śmietanie

Łosoś w śmietanie
do 30 min.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Coś wyszukanego, a jednocześnie bardzo pożywne :) w bogatszej wersji możemy dodać do sosu kilka łyżek groszku zielonego, który uatrakcyjni zarówno smak jak i wygląd potrawy.

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Łososia pokroić na kawałki.

2

rozgrzać masło na patelni, dodać łososia, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, delikatnie wymieszać i smażyć ok 4 min.

3

wlać słodką śmietanę, lekko wymieszać.

4

do szklanki wsypać łyżeczkę mąki, dolać odrobinę wody, dokładnie wymieszać by nie było grudek, a następnie wlać to na patelnię z łososiem.

5

mieszać i smażyć do czasu, aż łosoś ze śmietaną zacznie się gotować.

6

doprawić solą i pieprzem do smaku.

7

podawać z makaronem ugotowanym al dente

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.