{{ state.title }} {{ state.desc }}

Łosoś w sosie śmietanowym

Łosoś w sosie śmietanowym
do 1 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Kolejny przepis na danie z łososiem. Łosoś zapiekany w całości świetnie się prezentuje na stole podczas uroczystego przyjęcia. Danie wbrew pozorom nie jest pracochłonne.

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Łososia od środka lekko solimy, posypujemy koperkiem i drobno posiekanymi szlotkami.

2

Wysokoa formę lub podłużne naczynie żaroodporne posmarować masłem. Wyłożyć łososia, posypać z werzchu solą, wycisnąć sok z cytryny, polać smietanką. forme wstawić do piekarnika z termoobiegiem na 20 minut przy t. 220 st C. Następnie posypać łososia startym serem i zapiekac przez kolejne 20 minut.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.