{{ state.title }} {{ state.desc }}

Łosoś zapiekany na szpinaku

Łosoś zapiekany na szpinaku
do 3 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Potrawa bardzo łatwa do wykonania .Wyśmienite danie dla wegetarian i nie tylko.

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Łososia umyć,osuszyć, pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny. Na godzinę wstawić do lodówki .

2

Szpinak przebrać ,usunąć ogonki ,gotować 2 - minuty we wrzącej wodzie bez przykrycia ,odcedzić.

3

Na patelni rozgrzać łyżkę masła i dodać szpinak.Mieszać aż zgęstnieje.

4

Wlać śmietankę ,maggi i nadał podgrzewać mieszając.

5

Gdy zacznie wrzeć dodać parmezan,czosnek przeciśnięty przez praskę .

6

Wymieszać.Gdy połowa płynu odparuje ,zdjąć z ognia, doprawić do smaku solą ,pieprzem i gałką muszkatołową .

7

Żaroodporne naczynie wysmarować masłem ,wyłożyć szpinakiem ,na wierzchu ułożyć kawałki łososia i na każdym położyć wiórka masła.

8

Zapiekać 20- 30 minut w piekarniku o temperaturze 200 st. C.

9

Podawać z ugotowanymi ziemniakami .

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.