łosoś ze szpinakiem i mozarella

łosoś ze szpinakiem i mozarella

Polecam zwłaszcza dla smakoszy ryb i szpianku, to moje ulubione danie

1 godzina 40 minut

Gotuje: magdaz Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 5

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 6 (podstawowa ilość: 6)

  • cebula 1 szt.
  • cytryna 1 szt.
  • czosnek 2 szt.
  • filety łososia 60 szt.
  • gałka muszkatołowa 1 szczypta
  • Maggi 2 łyżka
  • masło 5 dag
  • masło 3 łyżka
  • mozarella 30 dag
  • parmezan 1 łyżka
  • pieczarki 40 dag
  • pieprz 1 szczypta
  • sól 1 szczypta
  • szpinak 50 dag
  • śmietana 22-30%, 0.5 szklanka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. rybę pokroić na średniej wielkości kawałki, skropić sokiem z cytryny, posolić i wstawić do lodówki na godzinę.
  2. w garnku rozgrzać 1 łyżkę masła, dodać szpinak i podgrzewać mieszając aż się rozmrozi. Dodać maggi, śmietanę, a gdy zacznie wrzeć parmezan i zgnieciony czosnek. Gdy połowa płynu odparuje doprawić solą, pieprzem i gałką.
  3. na maśle na patelni zeszklić cebulę.
  4. w garnku rozgrzać łyżkę masła i pokrojone w plasterki umyte i obrane pieczarki. Doprawić solą i dusić aż prawie cały płyn odparuje.
  5. zaroodporne naczynie wymarować masłem, wyłożyć szpinak, na to kawałki ryby, a na to pieczarki. Zapiekać 15 minut w 200 stopniach po czym posypać startą na tarce mozarellą i zapiekać jeszcze 10 minut.

Ostatnio na forum

Podręczniki szkolne
AvaEuro2179 | 2014-09-20 20:48:36

U mnie w okolicy jest sklepik który skupuje a nastepnie odsprzedaje uzywane podręczniki więc w...

Studenckie oszczędzania
AvaEuro2179 | 2014-09-20 20:47:46

Mam konto w mBanku i nie narzekam - zero opłat za utrzymanie rachunku + cashback przy niektórych...

Podręczniki szkolne
proryszard76 | 2014-09-20 17:57:20

Ja ogólnie preferuję internet do zakupów, także szkolnych, oszczędność czasu i pieniędzy,...

Faszerowane warzywa
proryszard76 | 2014-09-20 17:55:24

Jeśli cukinie są młode - wybieram "srodek" i przesmażam go z dużą ilością cebuli,...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników