{{ state.title }} {{ state.desc }}

Majonez domowy - czyli jak zrobić majonez

Majonez domowy - czyli jak zrobić majonez
do 15 min.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Majonez zawsze kupujemy w sklepie w słoiczku. A co zrobić kiedy nie ma go w lodówce a potrzebujemy do potrawy??? Oto przepis na domowy majonez...

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Jajka zalać gorącą woda(sparzyć), następnie oddzielić biała od żółtek.

2

Żółtka wraz z musztardą dokładnie wymieszać. Jak powstanie jednolita masa dodawać olej. Ilość oleju jest uzależniona od tego, jaki gęsty chcemy mieć majonez.

3

Skropić masę sokiem z cytryny.

4

Posolić do smaku i gotowe!

Tagi / słowa kluczowe

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.