{{ state.title }} {{ state.desc }}

Makaron nadziewany

Makaron nadziewany
do 1 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Potrawa nadaje się na co dzień jak i od święta, przepis dostałam od znajomej i jest naprawdę wyśmienity

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Cebulę i czosnek podsmażyć na oliwie, dodać mięso smażyć około 20 minut, po czym zestawić z ognia, dodać jajko i przecier tak aby uzyskać jednolitą masę.

2

Gotową masą nadziewać makaron, ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem, polać sosem beszamelowym, posypać startym żółtym serem i zapiekać w piekarniku około 30 minut.

3

sos beszamelowy: margarynę rozpuścić w garnuszku, dodać mąkę, wymieszać powoli dolewać zimne mleko, doprawić solą i pieprzem

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.