{{ state.title }} {{ state.desc }}

Makaron z serem żółtym i jajkami

Makaron z serem żółtym i jajkami
do 30 min.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Mamy koleżanka usłyszała ten przepis w radiu i raz przy kawie opowiedziała o nim. Szybki obiad :) polecam!

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

1. Makaron świderki ugotować, odcedzić dać do garnka.

2

2. Cebulę zeszklić na maśle po czym dodać do niej jaja i smażyć na półtwardo.

3

3. Połączyć jaja+cebula z makaronem.

4

4. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

5

5. Dodać ser i wymieszać. Makaron powinien być jeszcze ciepły aby ser delikatnie się rozpłyną. Doprawić do smaku!

6

Najlepiej smakuje ciepłe ale zimne też jest dobre.

Tagi / słowa kluczowe

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.