{{ state.title }} {{ state.desc }}

Makaron z szynką

Makaron z szynką
do 1 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Ten przepis już bardzo dawno dostałam od przyjaciółki. Szybki, smaczny obiad bardzo polecam :)

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Makaron ugotować.

2

W międzyczasie na rozgrzanym tłuszczu przesmażyć szynkę pokrojoną w paski, dodać pokrojone pieczarki dusić około 10 minut.

3

Podduszone pieczarki z szynką posypać mąką i vegetą.

4

Zalać mlekiem i wszystko razem zagotować.

5

Na końcu dodać posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz do smaku.

6

Wlać śmietankę i trochę parmezanu i dokładnie wymieszać.

7

Ugotowany makaron odcedzić, opłukać podzielić na porcje, każdą porcję posypać startym parmezanem, polać przygotowanym sosem.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.