{{ state.title }} {{ state.desc }}

Makaron zapiekany z jabłkami

Makaron zapiekany z jabłkami
do 1 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Nie wiesz co zrobić z makaronem, który zostanie od rosołu. Możesz z niego przygotować szybki jesienny deser. Tani i prostu w przygotowaniu.

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Naczynie żaroodporne lub blachę do ciasta smarujemy tłuszczem.

2

jabłka obieramy ze skórki i trzemy na tarce na dużych oczkach. Przekładamy do miseczki. Lekko odsączamy ( nadmiar soku można przelać do szklanki i wykorzystać do rozrobienia z wodą i cukrem).

3

Makaron i jabłka dzielimy na dwie części.

4

Na dnie naczynia układamy pierwszą warstwę makaronu, posypujemy cynamonem.

5

Następnie na makaron układamy warstwę jabłek, posypujemy cynamonem.

6

Na to drugą warstwę makaronu.

7

Na koniec warstwę jabłek. Jabłka należy posypać cynamonem i cukrem waniliowym.

8

Ważne aby zawsze na wierzchu znajdowała się warstwa jabłek, dzięki temu makaron nie wyschnie podczas pieczenia.

9

Zapiekankę wkładamy do piekarnika na 15 min. W temp. 130-150c

10

Podawać na ciepło, przed podaniem posypać cukrem pudrem i polać śmietaną. Palce lizać :)

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.