{{ state.title }} {{ state.desc }}

Marcepan

Marcepan
do 30 min.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Przepis jest z bardzo starej książki kucharskiej.Sprawdzony wielokrotnie gdy marcepana w sklepie nie można było dostać.

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Cukier puder i zmielone migdały połączyć z alkoholem i sokiem z cytryny i ucierać do momentu aż masa się połączy.Kiedyś to się robiło za pomocą pałki drewnianej ale myślę ze mikserem na wolnych obrotach też nie będzie problemu:)

2

przełożyć do rondla i podgrzewać(nie gotować) aż masa zacznie odstawać od dna.

3

zdjąć z ognia i lekko ciepłą masę formować w wałek,zawinąć w zwilżoną ściereczkę i odstawić na jeden dzień.

4

można polać czekoladą.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.