{{ state.title }} {{ state.desc }}

Masa do dekoracji z pianek marshmallows

Masa do dekoracji z pianek marshmallows
do 30 min.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

To idealny sposób dla zrobienia wyjątkowego tortu - tak ozdobiony napewno będzie wielkim zaskoczeniem .

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Pianki rozpuszczamy w kąpieli wodnej z 3 łyżkami wody. Dodajemy połowę cukru pudru i mieszamy.

2

Zdjąć z kąpieli wodnej, dodać resztę cukru pudru i zagniatać.Masa będzie się na początku lepić, ale podczas ugniatania będzie coraz bardziej elastyczna i w końcu osiągnie konsystencje twardej plasteliny ( po około 10 minutach).

3

Teraz wałkujemy masę na stolnicy podypując mąką ziemniaczaną na gr. Około 1 mm -mąke przed udekorowaniem tortu usuwamy ręką.

4

Z reguły 3/4 masy starcza do przykrycia tortu a 1/4 do udekorowania go.

5

Gdy mamy pianki dwu kolorowe to oddzielamy je od siebie i przygotowujemy oddzielnie.Nastepnie barwimy je barwnikami spożywczymi.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.