Masa truskawkowa do przełożenia tortu

Masa truskawkowa do przełożenia tortu

Smaczna i prosta w wykonaniu masa.

35 minut łatwy

Gotuje: slonce Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 8

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 1 (podstawowa ilość: 1)

  • masło 1 kostka
  • cukier puder 1 szklanka
  • galaretka truskawkowa 2 szt.
  • truskawki 1/2 kg
    świeże

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Kostkę masła utrzeć ze szklanką cukru pudru .
  2. Odsączone truskawki rozgnieść widelcem i dodać do masy ,razem wszystko zmiksować.
  3. Rozpuścić galaretki w 1/5 szklance wody .
  4. Ostudzić i jak się zacznie ścinać wlać do tej masy i wszystko razem zmiksować .
  5. Masą przełożyć można dwa blaty biszkoptu nasączone wodą z sokiem z truskawek.

Ostatnio na forum

Napój orzeźwiający
ewelka13 | 2014-07-23 00:38:42

Kompot z rabarbaru http://smacznepotrawy.com/napoje/kompot-z-rabarbaru-2/

Chłodnik
ewelka13 | 2014-07-23 00:36:12

Zupa wiśniowa z...

Placki ziemniaczane!
ewelka13 | 2014-07-23 00:33:30

Placki ziemniaczane http://smacznepotrawy.com/przepisy/obiady/placki-ziemniaczane/

Faszerowane warzywa
ewelka13 | 2014-07-23 00:31:07

greckie papryki...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników