Masa truskawkowa do przełożenia tortu

Masa truskawkowa do przełożenia tortu

Smaczna i prosta w wykonaniu masa.

35 minut łatwy

Gotuje: slonce Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 8

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 1 (podstawowa ilość: 1)

  • masło 1 kostka
  • cukier puder 1 szklanka
  • galaretka truskawkowa 2 szt.
  • truskawki 1/2 kg
    świeże

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Kostkę masła utrzeć ze szklanką cukru pudru .
  2. Odsączone truskawki rozgnieść widelcem i dodać do masy ,razem wszystko zmiksować.
  3. Rozpuścić galaretki w 1/5 szklance wody .
  4. Ostudzić i jak się zacznie ścinać wlać do tej masy i wszystko razem zmiksować .
  5. Masą przełożyć można dwa blaty biszkoptu nasączone wodą z sokiem z truskawek.

Ostatnio na forum

Urządzam ogród
laviniaabc96 | 2015-03-03 12:05:07

U siebie mam meble ratanowe i jestem bardzo zadowolona. Wcześniej miałam drewniane ale było z...

Koktajle owocowe
InterBean94 | 2015-03-03 00:05:38

Koktajl owocowy - mango i banan składniki 1 dojrzałe mango 1 banan sok z 1...

Placki ziemniaczane!
InterBean94 | 2015-03-03 00:03:28

Ziemniaczane placki z pieczarkami W tym przepisie chodzi głównie o sos, który jest dodatkiem,...

Ulubiona zupa
InterBean94 | 2015-03-03 00:02:41

pieczarkowa Składniki: 30 dag pieczarek, 1 cebula, 1 łyżka...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników