Masa truskawkowa do przełożenia tortu

Masa truskawkowa do przełożenia tortu

Smaczna i prosta w wykonaniu masa.

35 minut łatwy

Gotuje: slonce Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 8

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 1 (podstawowa ilość: 1)

  • masło 1 kostka
  • cukier puder 1 szklanka
  • galaretka truskawkowa 2 szt.
  • truskawki 1/2 kg
    świeże

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Kostkę masła utrzeć ze szklanką cukru pudru .
  2. Odsączone truskawki rozgnieść widelcem i dodać do masy ,razem wszystko zmiksować.
  3. Rozpuścić galaretki w 1/5 szklance wody .
  4. Ostudzić i jak się zacznie ścinać wlać do tej masy i wszystko razem zmiksować .
  5. Masą przełożyć można dwa blaty biszkoptu nasączone wodą z sokiem z truskawek.

Ostatnio na forum

Koktajle owocowe
mikti90 | 2014-09-18 22:40:17

Ja robię sobie napoje z owoców (pomarańcza, częśto sok bananowy, winogronowy), a miksuję...

Wyposażenie restauracji
margo903 | 2014-09-18 21:01:20

Witam. Potrzebuję zakupić parę rzeczy do wyposażenia restauracji. Przeglądałam w internecie...

Najlepsze restauracje
sylwia4012 | 2014-09-18 20:13:20

Nie znam tego serwisu, o którym piszesz, ale z doświadczenia mogę polecić Ci Bernie Grill&Beer...

Placki ziemniaczane!
EcoTajuana99 | 2014-09-18 19:42:11

EHarasym85: A ja często ścieram do placków jeszcze dwie marchewki wtedy mają jeszcze lepszy...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników