{{ state.title }} {{ state.desc }}

Mięso kozie w pomidorach

Mięso kozie w pomidorach
do 3 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

kolejny specjał, który przypomina mi wakacje na Krecie:). Mięso z kozy jest bardzo delikatne i rozpływa sie w ustach. Danie można ewentualnie przyrządzić w wersji z baraniną.\r\nPodajemy z sałatka grecką i frytkami.

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Mięso kroimy na drobne porcje i podsmażamy wraz z posiekana cebula na oliwie.

2

Dodajemy 2 szklanki wody i dusimy 30 minut.

3

Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w cząstki.

4

Dodajemy do mięsa.

5

Wrzucamy oskubany tymianek, solimy, pieprzymy.Dusimy 20 minut.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.