Mięso kozie w pomidorach

pomidory świetnie pasują do mięs,jako składnik sosu:)

kolejny specjał, który przypomina mi wakacje na Krecie:). Mięso z kozy jest bardzo delikatne i rozpływa sie w ustach. Danie można ewentualnie przyrządzić w wersji z baraniną. Podajemy z sałatka grecką i frytkami.

1 godzina 10 minut

Gotuje: pyton Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 9

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 6 (podstawowa ilość: 6)

  • mięso kozie 1.5 kg
  • oliwa z oliwek 0.5 szklanka
  • cebula 1 szt.
  • pomidory 1 kg
  • sól biała 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • gałązka świeżego tymianku 7 szt.

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Mięso kroimy na drobne porcje i podsmażamy wraz z posiekana cebula na oliwie.
  2. Dodajemy 2 szklanki wody i dusimy 30 minut.
  3. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w cząstki.
  4. Dodajemy do mięsa.
  5. Wrzucamy oskubany tymianek, solimy, pieprzymy.Dusimy 20 minut.

Ostatnio na forum

Kto jest kucharzem, a kto kuchcikiem w Waszym domu?
Evaleri85 | 2014-12-19 21:04:48

W moim domu panuje równouprawnienie. Gotujemy razem z mężem, dla to bardziej dlatego, że on...

Ślub i wesele
Evaleri85 | 2014-12-19 20:58:23

Od zawsze marzyłam o weselu na świeżym powietrzu. Mogłam oszczędzić na innych elementach,...

Ciasto na tartę
Evaleri85 | 2014-12-19 20:50:59

Ja również robię ciasto na tarte lub quiche przy użyciu mąki tortowej. Zawsze wykonuję...

Woda mineralna
Evaleri85 | 2014-12-19 20:49:05

Nigdy nie przepadałam za typową wodą mineralną. Niekiedy miała naprawdę dziwny smak. Odkąd...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników