Mięso kozie w pomidorach

pomidory świetnie pasują do mięs,jako składnik sosu:)

kolejny specjał, który przypomina mi wakacje na Krecie:). Mięso z kozy jest bardzo delikatne i rozpływa sie w ustach. Danie można ewentualnie przyrządzić w wersji z baraniną. Podajemy z sałatka grecką i frytkami.

1 godzina 10 minut

Gotuje: pyton Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 9

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 6 (podstawowa ilość: 6)

  • mięso kozie 1.5 kg
  • oliwa z oliwek 0.5 szklanka
  • cebula 1 szt.
  • pomidory 1 kg
  • sól biała 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • gałązka świeżego tymianku 7 szt.

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Mięso kroimy na drobne porcje i podsmażamy wraz z posiekana cebula na oliwie.
  2. Dodajemy 2 szklanki wody i dusimy 30 minut.
  3. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w cząstki.
  4. Dodajemy do mięsa.
  5. Wrzucamy oskubany tymianek, solimy, pieprzymy.Dusimy 20 minut.

Ostatnio na forum

Jak skutecznie dbać o skórę?
EENOCH1341 | 2014-10-22 11:20:41

Taki kombajn to bardzo fany pomysł, jednak to urządzenie specjalistyczne, którego obsługi...

Jak skutecznie dbać o skórę?
INEDA1250 | 2014-10-21 23:27:15

Kombajn kosmetyczny kojarzy mi się z profesjonalnym salonem kosmetycznym, nie prywatnym zakupem....

Podręczniki szkolne
NajLayla78 | 2014-10-21 14:43:46

Jesli chodzi o podreczniki, to najpierw moje dziecko rozeznaje się ile ksiazek moze odkupic od...

Własna restauracja - moje początki :)
NajLayla78 | 2014-10-21 14:40:42

Sama nie mialam nigdy potrzeby zaznajamiac sie w temacie, ale slyszalam co nieco dobrego o...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników