{{ state.title }} {{ state.desc }}

Mięso mielone z warzywami

Mięso mielone z warzywami
do 3 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Potrawa jest układana warstwami \r\nmięso\r\nwarzywa\r\nmięso\r\nwarzywa \r\nmięso

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Mięso włożyć do miski,dodać obraną i drobno posiekaną cebulę,jajka,bułke tarta i przyprawy.Zagnieśc na jednolitą masę.

2

Marchew oskrobać i jedną zetrzec na tarce o dużych oczkach a drugą pokroić w plastry. Por umyć i pokroić w talarki,a kapyste w paseczki. Dusić wszystko na maśle przez 5-7 minut ciągle Mieszając,przyprawić solą pieprzem i gałka muszkatołową.

3

Formę na pasztet wysmarować tłuszczem i układać warstwami zaczynając i kończąc na mięsie.

4

Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 40 minut w temp. 200c.

5

Podawać w formie w której było pieczone

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.