{{ state.title }} {{ state.desc }}

MiĘso na marchewce

MiĘso na marchewce
do 3 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Przepis nie jest mojego autorstwa. Dostałam go kilka lat temu od znajomej. Znakomicie sprawdza się jako danie obiadowe.\r\njeśli coś zostanie na następny dzień (co u mnie się raczej nie zdarza) można z powodzeniem pogrzać w piekarniku lub na gazie. Potrawa nic nie traci na smaku:)

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Na brytfannę nalać odrobinę oliwy z oliwek. Rozłożyć na niej marchewkę startą na grubych oczkach tarki. Filety z kurczaka pokroić jak na kotlety, rozbić, przyprawić i położyć na startej marchewce.

2

Pieczarki poddusić z cebulką i przyprawami według uznania. Wyłożyć na filety.

3

Na pieczarki zetrzeć żółty ser starty również na grubych oczkach tarki.

4

Na samą górę rozsmarować majonez. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekać ok. 40 minut. Wierzch zapiekanki czyli majonez powinien być ładnie zapieczony na rumiany kolor:)

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.