Milkiłej

w800_h600_mf_bffffff.jpg

Apetyczne polecam:)

1 godzina

Gotuje: laleczka20 Uwielbia: 0 osób

Tagi:

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 3

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 20 (podstawowa ilość: 20)

  • jajko 6 szt.
  • cukier 1 szklanka
  • cukier waniliowy 1 szt.
  • mąka pszenna tortowa Lubella 2 szklanka
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • margaryna mleczna 150 g
  • cukier 0,5 szklanka
  • mleko w proszku odtłuszczone 3 szklanka
  • czekolada biała 2 szt.

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym dodać żółtka dalej ubijać na koniec dodać make z proszkiem i delikatnie wymieszać
  2. masa
  3. masło rozbić na puszystą masę dodać mleko zagotowane z cukrem ostudzone dalej miksować na koniec dodać mleko w proszku masę wstawić na chwile do lodówki
  4. biszkopt przeciąć na pół i przełożyć masą i do lodówki aż zastygnie na wierzch można polać biała czekoladą.

Ostatnio na forum

Tiramisu
SzefSina88 | 2015-01-29 19:13:48

Przepis na tiramisu jest zazwyczaj na serkach mascarpone i nawet wychodzi. Uwielbiam kremowe...

Jesienne zupy
SzefSina88 | 2015-01-29 19:07:20

U mnie jesienią gotuje się ogórkową z własnych wcześniej przygotowanych przecierów...

Zimno!
SzefSina88 | 2015-01-29 18:52:37

A ja na zimową aurę polecam kwaśnicę. Super rozgrzewa a dzięki dużej dawce witaminy C daje...

Jak długo trzymacie choinke?
SzefSina88 | 2015-01-29 18:46:20

W moim domu rodzinnym zawsze się trzymało choinkę do kolędy, ale tu gdzie mieszkam jest co dwa...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników