Młoda botwinka

Młoda botwinka (1).jpg

Typowo wiosenna zupka.

1 godzina łatwy

Gotuje: justynak223 Uwielbia: 1 osoba

Tagi:

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 2

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 5 (podstawowa ilość: 5)

  • botwina 1/2 kg
    młoda
  • sól, pieprz 1 szczypta
  • pieprz ziarnisty 5 szt.
  • kostka rosołowa drobiowa 1 szt.
  • ocet 2 łyżka
  • przyprawa typu vegeta 1 łyżeczka
  • ziele angielskie 2 szt.
  • liść laurowy 2 szt.
  • mleko 1/4 szklanka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Liście buraka myjemy i drobno kroimy.
  2. Zalewamy ok. 1l wody.
  3. Dodajemy pozostałe składniki oprócz octu i mleka.
  4. Gdy botwinka będzie miękka dodajemy ocet i gotujemy około 10 min.
  5. Po tym czasie wlewamy mleko i jeszcze chwilkę gotujemy.

Ostatnio na forum

Koktajle owocowe
MrProtazy1844 | 2014-08-29 01:38:02

sorbet z dużą ilością mięty jest zawsze u mnie obowiązkowym punktem każdej imprezy czy...

Placki ziemniaczane!
UltraReena1359 | 2014-08-28 23:29:38

INEDA1250: Ja jestem chyba nudna w jedzeniu placków, bo z jogurtem naturalnym. Wyjątkiem jest...

Szkolenia
sylwia4012 | 2014-08-27 19:56:05

Byłam ostatnio na szkoleniu sprzedażowym w kieleckim Ibisie...

Placki ziemniaczane!
INEDA1250 | 2014-08-26 23:56:43

Ja jestem chyba nudna w jedzeniu placków, bo z jogurtem naturalnym. Wyjątkiem jest zima, gdy...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników