Mortadela w cieście

DSC00190.JPG

Mortadela w cieście

15 minut łatwy

Gotuje: tulipan Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 3 (podstawowa ilość: 3)

  • mortadela 50 dag
  • mąka pszenna tortowa Lubella 1 szklanka
  • woda 1,5 szklanka
  • jaja kurze całe 1-2 szt.
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • olej 3 łyżka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. 1.Mąkę zmiksować z wodą (możne być też mleko)i jajkami, przyprawić solą i pieprzem.
  2. 2.Z mortadeli zdjąć skórkę pokroić na 1-1,5 cm. plastry. Maczać w cieście i kłaść na rozgrzany tłuszcz.
  3. 3.Smażyć z obu stron, aż ciasto się zrumieni, zdjąć z patelni i od razu podawać z pikantnym sosem.

Ostatnio na forum

Koktajle owocowe
MrProtazy1844 | 2014-08-29 01:38:02

sorbet z dużą ilością mięty jest zawsze u mnie obowiązkowym punktem każdej imprezy czy...

Placki ziemniaczane!
UltraReena1359 | 2014-08-28 23:29:38

INEDA1250: Ja jestem chyba nudna w jedzeniu placków, bo z jogurtem naturalnym. Wyjątkiem jest...

Szkolenia
sylwia4012 | 2014-08-27 19:56:05

Byłam ostatnio na szkoleniu sprzedażowym w kieleckim Ibisie...

Placki ziemniaczane!
INEDA1250 | 2014-08-26 23:56:43

Ja jestem chyba nudna w jedzeniu placków, bo z jogurtem naturalnym. Wyjątkiem jest zima, gdy...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników