Mortadela w cieście

DSC00190.JPG

Mortadela w cieście

15 minut łatwy

Gotuje: tulipan Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 3 (podstawowa ilość: 3)

  • mortadela 50 dag
  • mąka pszenna tortowa Lubella 1 szklanka
  • woda 1,5 szklanka
  • jaja kurze całe 1-2 szt.
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • olej 3 łyżka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. 1.Mąkę zmiksować z wodą (możne być też mleko)i jajkami, przyprawić solą i pieprzem.
  2. 2.Z mortadeli zdjąć skórkę pokroić na 1-1,5 cm. plastry. Maczać w cieście i kłaść na rozgrzany tłuszcz.
  3. 3.Smażyć z obu stron, aż ciasto się zrumieni, zdjąć z patelni i od razu podawać z pikantnym sosem.

Ostatnio na forum

Jak długo trzymacie choinke?
bogusiekk | 2014-11-22 22:59:02

Nie bardzo wiem jak jest w innych miastach, ale w Warszawie a żyję tu już dwadzieścia jeden...

Domowe soki owocowe bez cukru
bogusiekk | 2014-11-22 22:57:04

Bardzo dobre są soki domowe, ale ja nie zawsze mam ochotę na soki przecierowe, a chyba tylko...

Lubicie sushi?
bogusiekk | 2014-11-22 22:47:59

Lubie sushi, ale musi być przy mnie robione. Lokale, gdzie sushi jest przynoszone z zaplecza...

Czy lubimy czytać książki
kluseczka | 2014-11-22 15:09:11

ja też nie mam za dużo czasu na czytanie książek, ale dużo podróżuję i wtedy najwięcej...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników