Mortadela w cieście

DSC00190.JPG

Mortadela w cieście

15 minut łatwy

Gotuje: tulipan Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 3 (podstawowa ilość: 3)

  • mortadela 50 dag
  • mąka pszenna tortowa Lubella 1 szklanka
  • woda 1,5 szklanka
  • jaja kurze całe 1-2 szt.
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • olej 3 łyżka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. 1.Mąkę zmiksować z wodą (możne być też mleko)i jajkami, przyprawić solą i pieprzem.
  2. 2.Z mortadeli zdjąć skórkę pokroić na 1-1,5 cm. plastry. Maczać w cieście i kłaść na rozgrzany tłuszcz.
  3. 3.Smażyć z obu stron, aż ciasto się zrumieni, zdjąć z patelni i od razu podawać z pikantnym sosem.

Ostatnio na forum

Jak długo trzymacie choinke?
DrRhona1970 | 2014-10-19 15:29:57

ja rozbieram choinkę po kolędzie księdza, zazwyczaj jest to po 6 stycznia. Od wielu lat tak...

Powitanie
DrRhona1970 | 2014-10-19 15:28:28

Witam wszystkich, jestem nowa na forum, trafiłam tutaj przypadkiem błądząc w internecie. Mam...

Własna restauracja - moje początki :)
KarinaK | 2014-10-16 10:10:48

Od zawsze marzyłam, żeby prowadzić własną restaurację, a teraz moje marzenie powoli się...

Jak długo trzymacie choinke?
KarinaK | 2014-10-16 10:04:44

My najczęściej ok. 10 stycznia ;)

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników