{{ state.title }} {{ state.desc }}

Muszelki duże nadziewane łososiem

Muszelki duże nadziewane łososiem
do 1 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Potrawa ta jest nieco czasochłonna, nadaje się na jakieś uroczyste okazje lub wyjątkowe spotkania, np.kolacja dla dwojga lub przyjęcie dla znajomych. Poświęcając nieco czasu przyrządzaniu tego dania z pewnością zaskoczysz swoich znajomych.

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Szafran zaparzamy podgrzanym winem, mieszamy z masłem. Łososia kroimy w kostkę 1 x 1 cm, oprószamy mąką, podsmażamy na mocno rozgrzanej oliwie, dodajemy obrane ze skóry i pokrojone w kostkę pomidory, posiekany czosnek, wino z szafranem i śmietanę. Gotujemy na małym ogniu kilka minut.

2

Do płaskiego żaroodpornego naczynia wlewamy sos pomidorowy. Makaron gotujemy al dente w dużej ilości osolonej wody z dodatkiem oliwy, ostrożnie wyjmujemy łyżką cedzakową na durszlak, osączamy, układamy na warstwie sosu, nadziewamy przygotowanym farszem, posypujemy parmezanem.

3

Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 220°C (najlepiej stawiamynaczynie na górnej półce i włączamy grill) do chwili, aż ser się rozpuści ( nie dłużej niż 5 min).

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.