nadzienie do tortilli

w153_h189_mf_bffffff.jpg

dla wielbicieli kuchni meksykańskiej

20 minut

Gotuje: jacusiek Uwielbia: 0 osób

Tagi:

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • kukurydza konserwowa 1 szt.
  • fasola czerwona konserwowa 1 szt.
  • cebula 2 szt.
  • mięso mielone 200 g
  • koncentrat pomidorowy 2 łyżka
  • sól 1 szczypta
    do smaku
  • pieprz 1 szczypta
    do smaku

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. cebulke obieramy i drobno kroimy.Wrzuccamy na patelnie i podsmazamy,dodajemy mieso,koncentrat pomidorowy,mieszamy.Wrzucamy odsaczona kukurydze i fasole,chwilke smazymy i ewentualnie doprawiamy do smaku.Lekko przestudzone nadzienie nakladamy na tortille.

Ostatnio na forum

Podręczniki szkolne
bestsewer77 | 2014-11-25 22:18:33

Jeśli chodzi o podręczniki, zwrócę uwagę jeszcze (mimo że rok szkolny już dawno się...

Woda mineralna
bestsewer77 | 2014-11-25 22:15:52

Nie można popadać w paranoję. Woda nie musi być mineralizowana w określonych proporcjach itd.,...

Domowe soki owocowe bez cukru
bestsewer77 | 2014-11-25 22:13:18

Ja szczerze mówiąc bardzo lubię naturalne soki, według mnie najlepsze są te z jabłka lub...

Chłodnik
Horaccy | 2014-11-25 20:43:45

Chłodnik gruszkowy z awokado i miętą - SKŁADNIKI: 1 kg słodkich i dojrzałych gruszek 0,4 l...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników