{{ state.title }} {{ state.desc }}

Naleśniki z mięsem mielonym

Naleśniki z mięsem mielonym
do 1 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Bardzo smaczne, sycące danie, idealne na obiad lub wczesna kolację.

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Mleko, jajka, mąke, szczypte soli i pieprzu dobrze wymieszać.

2

Usmażyć naleśniki z zrobionego ciasta.(okolo 4 zależy od grubości naleśników)

3

Na patelni usmażyć mięso, następnie wrzucać na patelnie pokrojoną w kostke cebule oraz pieczarki, dodać pokrojone pomidory z puszki. Do w dalszym ciągu smażącego się nadzienia dodać wyciśniety czosnek, sól, pieprz, oregano i ostrą papryke.Smażyć wszystko na patelni okolo 5 minut

4

Usmażone naleśniki rozłożyć na kuchennym blacie, posmarować je cienką warstwą ketchupu, nastepnie nakładać na nie mięsne nadzienie.

5

Zawinąć naleśniki, włożyć na blachę lub naczynie żaroodporne.

6

Rozpuścić w małej szklance poł kostki rosołowej. Posypać naleśniki startym żółtym serem i oregano i polać rosołkiem. Wstawić do piekarnika na 10 minut.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.