Napoleonki z krakersami

Napoleonki z krakersami

Napoleonki z krakersami

30 minut

Gotuje: tulipan Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 8 (podstawowa ilość: 8)

  • krakersy 2 szt.
    słodkie (paczka)
  • mleko 900 ml
  • mąka pszenna tortowa Lubella 1 szklanka
  • budyń śmietankowy 1 szt.
  • cukier waniliowy 1 szt.
  • masło 1 kostka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Do szklanki mleka dodać żółtka, mąkę, budyń, cukier waniliowy, zmiksować.
  2. Resztę mleka zagotować z masłem i cukrem, dodać mleczną mieszankę, ugotować.
  3. Krakersy wyłożyć gorącym budyniem, przykryć warstwą krakersów.

Ostatnio na forum

Chłodnik
denverpl2767 | 2014-11-26 21:53:21

Chłodnik z jabłek - SKŁADNIKI: 1/2 kg jabłek 3-4 łyżki cukru 1/2 łyżeczki mielonego...

Chłodnik
denverpl2767 | 2014-11-26 21:52:44

Chłodnik jagodowy z kluseczkami ryżowymi - SKŁADNIKI: 20 dag jagód 400 ml jogurtu...

Chłodnik
denverpl2767 | 2014-11-26 21:51:37

Chłodnik litewski (na 4-6 porcji) 2 litry bulionu warzywnego pęczek botwinki z...

Gry na prezenty
amira92 | 2014-11-26 20:34:33

Walter2144: Cześć! Bardzo blisko są już święta :) Co roku bardzo się denerwuję, że dzieci...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników