Napoleonki z krakersami

Napoleonki z krakersami

Napoleonki z krakersami

30 minut

Gotuje: tulipan Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 8 (podstawowa ilość: 8)

  • krakersy 2 szt.
    słodkie (paczka)
  • mleko 900 ml
  • mąka pszenna tortowa Lubella 1 szklanka
  • budyń śmietankowy 1 szt.
  • cukier waniliowy 1 szt.
  • masło 1 kostka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Do szklanki mleka dodać żółtka, mąkę, budyń, cukier waniliowy, zmiksować.
  2. Resztę mleka zagotować z masłem i cukrem, dodać mleczną mieszankę, ugotować.
  3. Krakersy wyłożyć gorącym budyniem, przykryć warstwą krakersów.

Ostatnio na forum

sery - jakie lubicie ???
hakleo | 2014-08-31 23:34:01

jak moglem, to lubiłem bardzo kozie i pleśniowe:)

Placki ziemniaczane!
hakleo | 2014-08-31 23:32:47

Ja wolę na ostro, chociaż jak byłem młodszy, to jednak wolałem na słodko

Koktajle owocowe
hakleo | 2014-08-31 23:31:50

uwielbiam sorbety, zwłaszcza, ze nie mogę jeść mleka

Napój orzeźwiający
hakleo | 2014-08-31 23:28:41

brzmi całkiem dobrze:)

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników