Napoleonki z krakersami

Napoleonki z krakersami

Napoleonki z krakersami

30 minut

Gotuje: tulipan Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 8 (podstawowa ilość: 8)

  • krakersy 2 szt.
    słodkie (paczka)
  • mleko 900 ml
  • mąka pszenna tortowa Lubella 1 szklanka
  • budyń śmietankowy 1 szt.
  • cukier waniliowy 1 szt.
  • masło 1 kostka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Do szklanki mleka dodać żółtka, mąkę, budyń, cukier waniliowy, zmiksować.
  2. Resztę mleka zagotować z masłem i cukrem, dodać mleczną mieszankę, ugotować.
  3. Krakersy wyłożyć gorącym budyniem, przykryć warstwą krakersów.

Ostatnio na forum

Gotowanie makaronu w zupie
solverekk | 2015-01-25 01:12:10

Nie. Zawsze robię to po bożemu, że tak powie m :) boję się, że makaron może w ten sposób...

makaron, makaron - ale który najlepszy
solverekk | 2015-01-25 01:09:49

Nie znam Barilli. A do Malmy mam sentyment - te reklamy z Sophią Loren... Szkoda, że potem...

Makaron w kolorze czerwonym
solverekk | 2015-01-25 01:09:04

Pierwszy raz czytam o tylu powiązaniach kolorów ze smakiem. Ale muszę się zgodzić piękna...

Ulubiona zupa
dawidowyy | 2015-01-25 00:09:29

barszcz czerwony składniki i przygotowanie: Składniki: 1 kg buraków 1 por 1 marchewka 2...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników