{{ state.title }} {{ state.desc }}

Orzeszki

Orzeszki
do 3 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Potrzebne są typowe foremki w kształcie połówek orzechów

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Składniki na ciasto zagnieść. Wypełnić natłuszczone foremki i piec w nagrzanym piekarniku do uzyskania złotawego koloru. Orzechy należy spażyć gorącą wodą, następnie obrać ze skórki i zmielić. Masło utrzeć z cukrem, dodawać po jednym żółtku, następnie dodać orzechy i kakao. Na końcu ciastka napełnić masą.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.