{{ state.title }} {{ state.desc }}

OŚMIORNICZKI Z PARÓWEK

OŚMIORNICZKI Z PARÓWEK
do 15 min.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Każde dziecko zje śniadanko w mgnieniu oka.

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Parówki (długie) rozkroić (podzielić) na końcach na 4 części (od nasady) na długości do 2-3cm z obu stron parówki. Po środku zdobić jedno nacięcie na wylot wzdłuż na około 3cm. W środek tego nacięcia włożyć kawałek żółtego sera (gruby słupek).

2

Tak przygotowane parówki położyć na rozgrzaną uprzednio z masłem patelnię. Parówki obracać na patelni kilka razy, aż końcówki zaczną się wykręcać niczym macki ośmiornicy, a ser ze środka zacznie delikatnie wypływać i przysmażać się.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.