Pączki serowe

Zdjęcie pokazuje zdecydowanie efekt finalny:)Tuż przed spożyciem
więcej zdjęć
Przepis miesiąca, marzec 2012

Pączek to pulchne ciastko drożdżowe z mąki pszennej w kształcie nieco spłaszczonej kuli. Zazwyczaj nadziewane konfiturą różaną lub owocami, ale też likierem, budyniem .Ten przepis akurat prezentuje pączki z serem:) Smacznego!

50 minut średni

Gotuje: Tysia Uwielbia: 1 osoba

Tagi:
Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • ser biały 0.5 kg
  • mąka Lubella 0.5 kg
  • margaryna zwykła 1 kostka
  • żółtko jaja kurzego 3 szt.
  • jaja kurze całe 1 szt.
  • soda oczyszczona 2 łyżeczka
  • cukier puder 1 szt.

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (1)

  1. Ser przekręcić przez maszynkę, dać wszystkie składniki i dokładnie wymieszać.
  2. Mokrą ręką brać porcje i robić kulki, spłaszczyć, zrobić palcem dziurkę na wylot.
  3. Pączki smażyć na głębokim tłuszczu.

2010-10-19 09:24:23
Przepis apetyczny napewno skorzystam. Szczególnie, ż e te pączki sa z serkiem. Pozdrawiam

Ostatnio na forum

Praca, studia czy może szkoła? Poznajmy swoje drugie ja
Florettavip76 | 2014-09-15 22:40:37

LatinaKrk2671: To jest tylko kwestia zorganizowania sobie czasu im człowiek ma więcej...

Czy lubimy czytać książki
Florettavip76 | 2014-09-15 22:37:28

Jeżeli lubisz książki Katarzyny Michalak to na pewno spodobają Ci się też książki Agnieszki...

Faszerowane warzywa
Mrmilan83 | 2014-09-15 22:33:56

Jestem wielką fanką faszerowania papryki, bo ujmuje mnie ten "kapelusik" za każdym razem. Ale...

Faszerowane warzywa
Florettavip76 | 2014-09-15 22:33:30

Ja najczęściej robię faszerowane papryki albo pieczarki, papryki zazwyczaj faszeruję mięsem...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników