Panierowane udka

Gotowe udka. Smacznego.

Dzieciaki lubią kurczaka panierowanego jest łatwy, dobry.

1 godzina

Gotuje: fabienne Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 2

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • udka kurczaka 4 szt.
  • mleko 0.5 szklanka
  • jaja kurze całe 1 szt.
  • bułka tarta 0.5 szklanka
  • olej 2 łyżka
  • przyprawy 1 łyżeczka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Udka ugotować w rosołku, ostudzić.
  2. jajko rozmącić z odrobiną mleka i przyprawami, obtoczyć mięso w jajku a nastepnie w bułce tartej.
  3. piec na oleju z każdej strony aż udka uzyskają złoty kolor.

Ostatnio na forum

Szkolenia
sylwia4012 | 2014-08-27 19:56:05

Byłam ostatnio na szkoleniu sprzedażowym w kieleckim Ibisie...

Placki ziemniaczane!
INEDA1250 | 2014-08-26 23:56:43

Ja jestem chyba nudna w jedzeniu placków, bo z jogurtem naturalnym. Wyjątkiem jest zima, gdy...

Dobry ekspres do kawy
INEDA1250 | 2014-08-26 23:53:46

Z niższej półki to może takie na kapsułki typu Tchibo czy Nescafe? Tylko nie wiem, ile jest...

Farsz do lazanii
INEDA1250 | 2014-08-26 23:50:36

Wow! Nie wpadłabym na to, że właściwie naleśniki też by się nadały... Ale chyba robisz je w...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników