Panierowane udka

Gotowe udka. Smacznego.

Dzieciaki lubią kurczaka panierowanego jest łatwy, dobry.

1 godzina

Gotuje: fabienne Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 2

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • udka kurczaka 4 szt.
  • mleko 0.5 szklanka
  • jaja kurze całe 1 szt.
  • bułka tarta 0.5 szklanka
  • olej 2 łyżka
  • przyprawy 1 łyżeczka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Udka ugotować w rosołku, ostudzić.
  2. jajko rozmącić z odrobiną mleka i przyprawami, obtoczyć mięso w jajku a nastepnie w bułce tartej.
  3. piec na oleju z każdej strony aż udka uzyskają złoty kolor.

Ostatnio na forum

Farsz do lazanii
Daniqwe1592 | 2014-07-25 17:24:45

ja robię zawsze tradycyjną z mięsem mielonym, różnymi serami. "od siebie" dodaję jeszcze...

sery - jakie lubicie ???
Daniqwe1592 | 2014-07-25 17:23:11

ja uwielbiam ser w każdej postaci - najbardziej to chyba taki ciepły, ciągnący się :) niestety...

Dodawać olej do gotowania makaronu czy nie?
Daniqwe1592 | 2014-07-25 17:21:38

ja zawszę dodaję około pół łyżeczki. używam go nie tylko do makaronu, ale również do...

Placki ziemniaczane!
Daniqwe1592 | 2014-07-25 17:20:20

nawet jak włączy się wentylator to i tak później wszędzie czuć smażony olej, no ale cóż -...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników