{{ state.title }} {{ state.desc }}

Parzaki

Parzaki
do 1 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Parzaki to przepyszne bułeczki robione na parze. najlepiej smakuja polane śmietaną i posypane cukrem! nikt im się nie oprze!

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Mąkę zalać ciepłym mlekiem

2

Dodać rozczyn z drożdży, szczyptę soli

3

Wymieszać

4

Gdy ciasto urosnie dodać jajka utarte z cukrem

5

Wyrabiać, aż do ukazania się pęcherzyków

6

Wlać stopiony i schłodzony tłuszcz i jeszcze chwilę wyrabiać

7

Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia

8

Rozwałkować ciasto na ok. 2 cm i wykrawać szklanką krążki

9

Zostawić je na 5 minut aż wyrosną

10

Gotować na parze ok. 2 minuty

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.